Africa Twin sau R1200GS? Plecăm în Muntenegru ca să aflăm
03/07/2017
Ducati 1299 Panigale R Final Edition. La revedere, Superquadro
14/07/2017

Noul Yamaha X-Max 400. Traction control și keyless ride
Yamaha a anunțat o nouă versiune a maxi-scuterului X-Max 400. Aflat la jumătatea drumului dintre X-Max 300 și T-Max, noul scuter împrumută foarte mult din trăsăturile fratelui mai mic. Yamaha spune că este mai agil, mai confortabil și mai practic decât versiunea precedentă. 

Monocilindrul de 400 cmc produce 33 de cai putere la o masă de 210 kg. Suficient cât să pleci primul de la semafor. Desigur, nu e tocmai un monstru, așadar mulți se vor întreba ce-i cu acel traction control. Ei bine, eu îi găsesc sensul, având în vedere străzile cu piatră cubică din marile capitale europene. În astfel de locuri scuterul este principalul mijloc de transport chiar și pe vreme urâtă, așadar e util un sistem de control al tracțiunii, pe care-l regăsim deja standard la maxi-scuterele mai mari.

Spațiul de sub șa a crescut iar acum poate găzdui două căști integrale sau o geantă mare. Practic, e mai mare decât la T-Max. Totodată, șaua este nouă și oferă un mini-spătar pentru confort îmbunătățit.

Yamaha anunță o furcă nouă, frâne de încredere și pronire fără cheie. N-au apărut încă informațiile privind prețul. Vechiul model, aflat încă pe piață, costă 6.500 de euro. Este posibil ca adaosul de tehnologie să mărească și prețul.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *