R1200GS vs. Tiger Explorer XCA. Test Comparativ
29/06/2017
Noul Yamaha X-Max 400. Traction control și keyless ride
13/07/2017

Africa Twin sau R1200GS? Plecăm în Muntenegru ca să aflăm

O săptămână. Două mii de km. Două motociclete și o mașină plină cu echipament foto-video. Va fi unul dintre cele mai frumoase teste Pe Motoare. 

Update: Inițial am anunțat un test cu trei motociclete. Din păcate, n-am mai putut lua Triumph Tiger Explorer. Așadar, vom merge doar cu R1200GS și cu Africa Twin.

Plecăm de la Cazane. Nu. De fapt, plecăm din București, dar la Cazane începem filmările, pentru că e una dintre cele mai frumoase zone din România. Apoi trecem granița către Serbia, mâncăm o Pleskavica bună la Kladovo (știu eu un loc) și tragem tare către Muntenegru, unde parcul național Durmitor ne va oferi o priveliște demnă de un asemenea comparativ.

Traseul va include de toate: de la autostradă la șosele înguste și drumuri cu multe ace de păr. Vom ieși puțin și în afara asfaltului. Motocicletele sunt echipate cu anvelope de stradă, așadar nu vom putea fi în stare de fapte mărețe, dar tot ne vom putea da seama de niște lucruri.

Prietenul Cristi Drăgan – Ride in Romania – care organizează tururi prin zonă mi-a dat câteva ponturi și drumuri astfel încât să testăm motoarele la adevăratul potențial iar voi să vă bucurați de cele mai frumoase peisaje.

Ne vom opri în golful Kotor, unde vom bea o bere și vom trage concluziile. Cam asta, pe scurt. În măsura timpului, voi încerca să scriu. Dar în orice caz vom posta zilnic pe Facebook fotografii și impresii. Așteptăm întrebările voastre ca să vă spunem cam tot ce vreți să știți despre cele trei motoare.

Motocicletele sunt oferite de BMW Motorrad Romania și de Motor Team (dealer Honda). Piloți: subsemnatul, Bogdan Buleandra, Ionut Ivana (care va juca la dublu – trebuie să și filmeze). Adi Popescu ne va urmări de la volanul Dusterului și va filma alături de Ionuț.

Azi facem ultimele pregătiri, mâine dimineață (marți – 04 iulie) tragem de gaz. Să-nceapă aventura!Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.