Arai Chaser X – primele impresii
27/06/2017
Africa Twin sau R1200GS? Plecăm în Muntenegru ca să aflăm
03/07/2017

R1200GS vs. Tiger Explorer XCA. Test Comparativ

Am petrecut trei zile pline în Transilvania ca să aflăm care ne place mai mult. De la autostradă la poteci, de la plecarea din traficul de București la o seară liniștită în Biertan, unul dintre cele mai frumoase sate din România. R1200GS sau Tiger? 

Deși se află de ceva ani pe piață și luptă într-o clasă puternică, R1200GS rămâne cea mai bine-vândută motocicletă din Europa. In toamna lui 2016 a primit un facelift. Iar schimbările n-au fost doar vizuale. Clasicul boxer răcit cu lichid trage mai bine ca oricând, cutia de viteze este mult mai precisă iar suspensia este, parcă, mai sportivă. Preț: 18.640 euro, în varianta testată de noi.

Tiger Explorer XCA aduce standardele maxi-touring într-o motocicletă adventure-touring. Funcții precum parbrizul reglabil pe înălțime și șa încălzită pentru tine și pasageră se regăseau, până nu demult, doar pe motocicletele touring de lux. Practic, englezii au pus în XCA toată tehnologia existentă la acest moment în lumea moto. În plus, are un avantaj față de GS: prețul. În această perioadă costă 17.500 euro la Motoboom. Bani pentru care primești și side-case-uri, conform ofertei existente. Iar side-case-urile sunt destul de costisitoare.

Așadar, R1200GS sau Tiger Explore? Răspunsul, în testul video de mai jos.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.