Cinci lucruri de care să te ferești la începutul sezonului
17/03/2014
Yamaha lanzează un scuter cu trei roți și o sportivă. Peste o săptămână
18/03/2014

Intră în Zona Liberă

PeMotoare.ro lansează Zona Liberă. Este locul unde cititorii PeMotoare.ro devin autori.

Oricât am încerca, nu putem spune cum se comportă o motocicletă pe termen lung la fel de bine ca tine, care ai folosit-o doi-trei ani. Nu putem spune ce defecte pot apărea în timp, cum arată după 40.000 km sau ce poți scoate din ea. De asemenea, nu putem spune dacă o geacă moto rezistă la fel de bine în ploaie după doi ani sau dacă o cască rămâne ca nouă după ce i-ai spălat căptușeala.

Oricât am umbla și oricât am sta de vorbă cu oameni care-au făcut călătorii, ratăm trasee și locuri despre care-ar trebui să știe toată lumea.

Zona Liberă este locul unde împărtășești cu ceilalți experiențele tale legate de motocicletă, echipament sau călătorii. Spre deosebire de un forum, textele vor respecta anumite standarde jurnalistice și vor avea o formă clară și ușor de parcurs. Astfel, vom pune la punct un ghid foarte util pentru toți cei care vor să-și cumpere o motocicletă veche, o geacă sau să plece într-o anumită călătorie. Zona liberă va cuprinde trei secțiuni.

Review moto

Pentru a fi cât mai pertinente, toate recenziile moto vor avea următoarea structură:

 • Prezentare generală: ținută de drum, cum stă pe viraje, ce poți face și ce nu poți face cu ea și orice alt lucru pe care-l consideri util de spus
 • Puncte tari: cele mai mari calități ale motocicletei
 • Puncte slabe: unde nu excelează, defectele pe care le-ai avut, ce nu-ți place la ea
 • Date motocicletă: Anul fabricației, km pe care-i are, putere, masă și alte detalii pe care le consideri necesare
 • Datele tale: Nume, de câți ani ești motociclist, cât ai mers cu motocicleta pe care ai descris-o, ce motociclete ai mai avut.
 • Fotografii: Una sau două fotografii cu motocicleta ta
  Textele nu trebuie să fie lungi, ci scurte și la obiect. Imaginează-ți că i-ai povesti unui prieten care ar vrea să-și cumpere așa ceva.

Review echipament

 • Prezentare generală
 • Puncte tari
 • Puncte slabe

Călătorii

Este colțul artiștilor din Zona Liberă. Dacă-ți place să călătorești mult cu motocicleta și să povestești ce-ai văzut și pe unde-ai fost, ești invitatul nostru. N-avem nicio structură tipică aici, dar avem nevoie de câteva fotografii și de o călătorie interesantă. ATENȚIE! Pentru a oferi un conținut cât mai de calitate, textele care se încadrează la acest capitol trebuie să se refere la o aventura in toata regula, pe multe mii de km sau prin locul unde nu se merge zilnic. Textele din aceasta rubrică nu vor participa la concurs.

Așteptăm textele tale pe contact@pemotoare.ro

Foto: Dabe MurphyCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

3 Comments

 1. Stefan spune:

  O idee foarte buna. Posesorii pot spune cel mai bine cum se descurca atelajul din dotare.

  P.S. Referitor la ture si plimbari, ma mir ca nu ati atins subiectul „Into the world” avandu-i protagonisti pe Ionut si Ana. Tura lor prin toata Africa si apoi jumatate de Asia este cel putin inspirationala. M-a facut sa ma gandesc mai bine daca vreau Naked si nu Touring-Adventure. Gasiti povestea pe blogul lor denumit mai sus sau pe forumul national moto. (Nu fac reclama, nu ii cunosc, dar merita sa aruncati un ochi). Daca ati scris despre ei si am ratat eu treaba asta, ignorati cele de mai sus.

 2. […] cei intră în Zona Liberă. Scrie un text conform cerințelor Zona Liberă – le găsești aici. Trimite-l pe mai la contact@pemotoare.ro. Noi îl citim, îl edităm astfel încât să aibă o […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.