Cowasaki. Motocicleta construită din… oase
14/03/2014
Intră în Zona Liberă
17/03/2014

Cinci lucruri de care să te ferești la începutul sezonului

După două-trei luni de stat s-ar putea să fii cam ruginit, șoferii au uitat că ești greu de observat și te miști repede, iar pe asfalt ai putea găsi ceva surprize. Iată cinci lucruri de care să te ferești la începutul sezonului.

  1.  De tine. În primul rând. Știm că după o iarnă de tras motocicleta pe dreapta ai chef „să-i dai“. Doar că tu și reflexele tale s-ar putea să fiți cam amorțiți și să mergi tare nu e recomandat în plin sezon, darămite la începutul lui. Știm cât de frumos să ajungi la 12.000 rpm, dar ai tot timpul. Și dacă nu te poți abține, măcar fă-o în afara orașului.
  2.  De șoferi. Ochii cât cepele la cei pe patru roți. Au uitat, după trei luni de iarnă, că-n afară de ei mai sunt și oameni pe motocicletă sau pe bicicletă, mai greu de observat, așadar s-ar putea să fie ceva mai neatenți. Atenția sporită, luminile aprinse și anticiparea traficului ar trebui să te țină departe de belele.
  3. De nisip, gropi, și alte surprize de pe asfalt. Urmele iernii s-ar putea să se vadă încă. Dacă pe drumurile circulate n-ar trebui să mai prinzi nisip, pe șosele secundare e posibil să găsești porțiuni cu nisip, pietre și alte minuni. Iar gropile vor fi la ordinea zilei, chiar dacă iarna n-a fost atât de grea. Știi foarte bine că, odată înghețată, apa ce se infiltrează în crăpăturile din asfalt dă naștere la gropi. Și nimeni nu s-a ostenit să le repare. Iar dacă au făcut-o, probabil este de mânuială, cu tot felul de denivelări.vespa-primavera2
  4. De frig. Oricât ar părea de cald, poți să capeți o răceală care să-ți strice câteva zile. Chiar dacă la 14.00 pot fi 18 grade Celsius, dimineața și seara e mai frig. Iar vremea este imprevizibilă. Dacă pleci la drum lung, s-ar putea să te alegi cu ploaie, sau chiar lapoviță, pe șosele de munte înalte. Așadar, îmbracă-te bine.
  5. De uitat după motocicliste și șoferițe (în timp ce conduci). Da, numărul pieselor de vestimentație scade direct proporțional cu creșterea gradelor din termometru, dar nu te lăsa furat de peisaj. Sezonul cald abia a început. *Trasul cu ochiul, salutul și discuțiile de la semafor nu se pun.


Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.