Cum să-ți alegi casca de curse. Cele mai bune din 2019
02/02/2019
Suzuki DR BIG – Gata de Marea Revenire?
04/02/2019

Are 100 de ani și încă merge cu motorul. „Nu-mi fac prea multe griji”

Faceți cunoștință cu unul dintre cei mai bătrâni motocicliști activi din lume. Wymann “Bunn” Betts are aproape 100 de ani și încă merge pe motor. Și nu pe orice motocicletă, ci pe o namilă de Gold Wing. Cine spunea că motociclismul te omoară?

Wymann “Bunn” Betts va deschide din nou, anul acesta, parada moto de la întâlnirea Bordertown Biker Bash, un eveniment din Amherst, Nova Scotia, care va avea loc în luna iulie. Acest lucru se va întâmpla cu doar o lună înainte ca motociclistul canadian să împlinească 100 de ani. Și din câte am citit noi, nu se plânge de reumatism. 

Prietenii îi spun “Bunn” și merge pe două roți de mai bine de 50 de ani. Poate însemna mult, dar dacă-i luăm în calcul vârsta,  înseamnă că s-a apucat târziu de motociclism. De fapt, totul a început cu un scuter, din spirit practic: îi era mai ușor să facă drumurile zilnice. A avut mai multe motociclete, iar ultima pe care-a cumpărat-o este o Honda Gold Wing din 2003. “La peste 15 km/h totul este ok, dar tot grea rămâne”, povestea bikerul acum câțiva ani. Pentru cei nefamiliarizați, vorbim de o motocicletă cu motor de 1,800 cmc și 400 de kg. 

Înainte de motociclete, Bunn Betts a avut altă pasiune înălțătoare: zbroul. Și-a cumpărat primul avion în anii 70, un Cessna 172, pe care l-a vândut când avea 80 de ani. 

“Nu bea, nu fumează și nu-și face griji”, spune partenera sa Jean Wood. Iar noi nu știm foarte clar dacă secretul longevității are vreo legătură cu rezultatele studiului publicat recent, potrivit căruia mersul pe motocicletă reduce stresul și e comparabil cu un exercițiu ușor la sală. Dar un lucru e cert: nu motociclismul te omoară. Arătați-le asta prietenilor care o tot țin că și-ar lua permisul moto, dar le e frică.

Apropo de Honda Gold Wing, urmărește filmul nostru cu Gold Wing 2018 – o tură la final de toamnă pe Transfăgărășan. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.