Țineți-vă bine! Triumph pregătește noul Rocket III
14/01/2019
Un prieten a plecat în Patagonia și mă scoate din minți
21/01/2019

Studiu: mersul pe motocicletă reduce stresul și crește concentrarea

E demonstrat științific. Mersul pe motocicletă este benefic pentru sănătate: crește adrenalina și scade cortizolul, hormon asociat cu stresul. O tură cu motorul dă aceleași rezultate ca un exercițiu la sală. 

Un studiu realizat de un institut de Neuroștiințe și Comportament ne confirmă ceea ce știam deja – mersul pe motocicletă este una dintre cele mai plăcute activități și are un efect befic asupra sănătății tale – te relaxezi, îți crește adrenalina, dispare stresul și te concentrezi la șoseaua din fața ta, fără mailuri, telefoane sau Facebook. Studiul a fost comandat de Harley-Davidson, dar suntem siguri că rezultatele sunt pozitive indiferent de tipul motorului. Ba mai mult decât atât, e foarte probabil ca nivelul de adrenalină să crească în cazul unei ture rapide cu o motocicletă sport sau în timpul unui tur pe circuitul de motocross. Dar pentru asta ar trebui să avem un alt studiu. 

Cercetătării au ales un traseu de 22 de mile, în condiții normale, și un grup de motocicliști experimentați. Au analizat apoi activitatea creierului și a hormonilor motocicliștilor înainte, în timpul și după tură. În studiu au înclus alte două activități: condusul mașinii și odihna. Rezultatele indică o creștere a concentrării și a rezistențeii la factorii care te distrag. În plus, mersul pe motocicletă produce o creștere a adrenalinei (30%) și a pulsului (11%) și reduce nivelul cortisolului cu 30%. – genul de rezultat pe care l-ai avea dupa un exercițiu ușor la sală. 

Totodată, o tură cu motorul te trezește la viață – cam la fel ca o ceașcă de cafea. 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.