Noul KTM 1290 Super Adventure. Vin schimbări împortante
11/01/2019
Studiu: mersul pe motocicletă reduce stresul și crește concentrarea
20/01/2019

Țineți-vă bine! Triumph pregătește noul Rocket III

Triumph testează de zor noul Rocket III și, la cum arată lucrurile în fotografiile spion, nu mai e mult până la lansare. Iar Rocket III genul acela de motocicletă construită să impresioneze – motor de 2,5 litri, cu trei cilindri în linie, 180 de cai putere și un cuplu estimat la 240 Nm – cam cât o Dacia Duster. Sau cel puțin asta se zvonește pe internet despre noul Rocket III. 

Atunci când a fost lansată, Triumph Rocket III avea cel mai mare motor pus pe o motocicletă de serie, un triclindru de 2,5 litri ce dezvoltă 150 de cai putere și 196 Nm. Suficient cât să primești senzații tari, chiar și cu cele 360 de kg. Roata spate de 240, două faruri clasice, rotunde, – marca Triumph – o motocicletă musculoasă, bărbătească, impunătoare – totul era făcut ca să impresioneze. 

Și se pare că dimensiunile și mușchii rămân, dar noul Rocket III devine mai rafinat. Împrumută limbajul de design folosite la clasa heritage –  faruri tot rotunde, dar cu linii puțin indulcite, la fel si semnalizările, precum și display-ul Connectivity – folosit și la restul modelelor din gamă. 

Evacuarea este acum triplă, mult mai agresivă, scurtă, trei țevi mari care au o misiune dificilă – să sune bine și să respecte normele Euro V. Totodată, lasă la vedere janta spate, prinsă de o basculă monobraț, cu cardan. 

Dacă ne uităm la frâne, vedem niște etriere radiale, folosite la Supebike-uri – e și normal, având în vedere puterea și greutatea. 

Triumph Rocket III va fi un concurent pentru Ducati Diavel și pentru motocicletele Harley-Davidson. Iar această clasă se va aglomera și mai mult – se zvonește că BMW va lansa un cruiser cu motor boxer de 1,800 de cmc. 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.