Tăcerea berbecilor
07/10/2014
KTM 1290 Super Adventure 2015. Aventură cu 160 cp
08/10/2014

Yamaha lansează o nouă sportivă. Cel mai probabil, R1 2015

Yamaha pregătește lansarea unui nou superbike. Noua R1 ar trebui să apară la EICMA – salonul moto de la Milano.

În mod normal, ar fi trebuit să dăm o știre… ipotetică. Pentru că japonezii de la Yamaha nu spun dacă va fi vorba de o sportivă cu un motor de 1.000 cmc, sau de una cu un motor de 600 cmc. Nu știm nici măcar dacă va purta numele R1. Tot ce știm este că va fi o motocicletă sport care va apărea la Milano sub sloganul de marketing „Developing Level Z“. Așadar, cine știe, poate îi vor zice Z1.

Dar s-au aliniat destule stele care să confirme că R1 2015 va fi una dintre vedetele Yamaha de la Milano. În primul rând, am avut niște fotografii-spion acum câteva luni. Apoi, o publicație din Italia (Gazetta) spune că însuși Valentino Rossi va testa noua motocicletă în weekend-urile viitoare. Și, nu în ultimul rând, mai ajung și pe la urechile noastre câteva discuții, iar numele R1 stă în mai toate articolele jurnaliștilor din presa internațională.

Totuși, să ne limităm la lucrurile concrete. Yamaha a început o campanie de teasing (deh, așa e moda), prin care anunță lansarea unei noi motociclete sport pe 3 Noiembrie. „O motocicletă creată să răspundă nevoilor pilotului într-un mod cu totul nou. O motocicletă care va schimba felul în care piloții gândesc și trăiesc. Motocicleta va fi lansată la 3 noimebrie 2014“. Asta spune Yamaha în descrierea clipului recent-lansat pe YouTube.

Cu alte cuvinte, n-ar trebui să rămână nimic din Yamaha R1, așa cum știam noi. Iar la capitolul schimbări, am putea aminti de evacuare ce nu se va mai afla sub șa, ci undeva jos, pentru o mai bună centralizare a maselor (tot zvon).

Cât despre restul modificărilor, nu ne rămâne decât să așteptăm.

Oricum, se pare că Yamaha și-a pus așii în mânecă pentru EICMA, în condițiile în care toată lumea a așteptat în zadar noul TDM la Koln, iar japonezii au venit doar cu un concept și cu două versiuni revizuite ale unor modele deja existente pe piață. Așadar, la Milano, am putea avea un recital cu două modele noi.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.