Yamaha FJR 1300 AE 2016 – Test Ride | Primele impresii
30/05/2016
Valentino Rossi: The Doctor, cel de-al doilea episod.
31/05/2016

Harley-Davidson a lansat o motocicletă pentru flat-track

XG750R este noul modelul pentru flat-track cu care Harley-Davidson s-a prezentat week-endul acesta la un concurs din campionatul american. Acesta îl va înlocui pe XR750, introdus de firma din Milwaukee acum 44 de ani.

Concursurile de flat-track au o istorie ce ne trimite la perioada interbelică. În 1924 aveau loc primele evenimente, iar în 1932 Asociația de Motociclism din America (AMA) a înființat clasele și regulile campionatului. În principiu, cursele de flat-track de desfășoară pe un circuit oval neasfaltat, unde virajele se iau prin derapaj controlat. Motocicletele au frână numai pe roata din spate. Peste o jumătate de secol, în aceste concursuri, numai Harley-Davidson a dominat clasamentele. Abia prin anii 1970 au început să fie importate motocicletele japoneze.

Echipa de uzină Harley-Davidson Screamin’ Eagle a introdus ieri, pe 29 mai, cu ocazia  AMA Pro Flat Track Springfield Mile din Illinois, modelul XG750R. Este o avanpremieră, urmând ca pe 2 iunie, la ESPN X Games, motocicleta să fie prezentată în detaliu. Are un motor Revolution X cu doi cilindri în V și injecție, de 750 cmc, care se găsește și pe Harley-Davidson Street 750 (vezi testul realizat de echipa Pe Motoare). Asupra acestui motor au fost operate modificări pentru a face față cerințelor de concurs. Atât motorul, cât și cadrul, au fost preparate de Vance & Hines Motorsports, partenerul Harley și pentru alte tipuri de concursuri.

Actualul model cu care Harley-Davidson participa la cursele de flat-track, XR750, a fost introdus în 1972. “După zeci de ani încununați de succes pentru XR750, am știut că e timpul să dezvoltăm o nouă generație Harley-Davidson care să se impună într-unul din cele mai spectaculoase sporturi cu motor”, a declarat Kris Schoonhover, managerul departamentului de curse de la Harley.

harley-davidson-xg-750r-flat-tracker-2

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.