Harley-Davidson a lansat o motocicletă pentru flat-track
30/05/2016
MV Agusta Brutale 1000 2017 – 180 de cai putere și multă electronică
01/06/2016

Valentino Rossi: The Doctor, cel de-al doilea episod.

Episodul cu numărul 2 din seria “The Doctor” este în mare parte dedicat circuitului de la Mugello. Însuși Valentino consideră cei 5 km de asfalt de pe dealurile Toscanei ca fiind înfricoșători. Aici au avut loc cele mai importante și mai emoționante curse din cariera sa.

Filmulețul începe cu un cu un citat din Ayrton Senna: “Casca ascunde sentimente care nu pot fi înțelese”. Aceste trăiri sunt amplificate la Mugello de cei 100 de mii de fani din tribune. Corul de voci care strigă “Vale, Vale, Vale” îl face pe Rossi să accelereze mai tare decât pe orice alt circuit. “De fiecare dată când particip la Mugello presiunea este foarte mare. Dar este o presiune bună”.

Sunt deja douăzeci de ani de când Doctorul participă la Mugello. Până în acest an, ultimele șapte prezențe au însemnat victorii consecutive. Totodată, Mugello este și locul în care a suferit cel mai neplăcut incident din carieră. În 2010, în urma unei căzături, aici și-a rupt un picior. “A fost o experiență foarte urâtă”, își amintește el. Dar tot o experiență urâtă a trăit și anul acesta acolo, când în turul cu numărul opt din motocicleta sa a ieșit fum și a fost silit să abandoneze.

Pe lângă spectacolul care are loc pe pistă, trebuie văzut și ceea ce se întâmplă în tribune sau pe dealurile din jurul circuitului. Imaginea unui Hornet modificat din ale cărui galerii ies trompete și pe care fanii îl folosesc pentru a face gălăgie este antologică și te face să râzi cu lacrimi. Vizionare plăcută!

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.