Valentino Rossi: The Doctor, cel de-al doilea episod.
31/05/2016
Apropo, noi cu cine votăm? 1,2,3, sau 4 cilindri?
02/06/2016

MV Agusta Brutale 1000 2017 – 180 de cai putere și multă electronică

MV Agusta a făcut publică prima imagine a viitoarei Brutale 1000. Super-naked-ul va apărea anul viitor și va beneficia de un motor nou, ciclistică nouă și multă electronică avansată. Motorul cu patru cilindri va scoate peste 180 de cai putere.

Varianta finală a motocicletei nu va fi prezentă la Salonul de la Milano din această toamnă. Trebuie să mai avem răbdare până în primăvara viitoare pentru a afla toate detaliile. Deocamdată se știe că viitoarea Brutale va beneficia de un motor nou, de 1090 cmc, cu distribuție pe lanț. Dimensiunile alezajului și cursei cilindrilor sunt de 79,0×55,0 mm, iar puterea declarată e de peste 180 de cai, cu un cuplu de 116 Nm. Designul îi aparține responsabilului cu stilul de la MV Agusta, Adrian Morton.

Pentru a se conforma normelor Euro5, injecția electronică e proiectată să lucreze cu accelerația ride-by-wire. În ceea ce privește electronica, vor fi opt setări diferite selectabile, în funcție de ceea ce își dorește pilotul sau de suprafața pe care se rulează. Desigur, nu lipsește controlul tracțiunii, ABS-ul, sau funcția anti-wheeling.

Pe lângă motorul nou, viitoarea MV Agusta Brutale 1000 va avea și o altă ciclistică. Se testează o soluție a cadrului de care e legată bascula monobraț și subcadrul ce susține șaua. La fel ca și la Dragster, are jante spițate. Pe spate, roata standard va fi de 190 mm, dar se va omologa și varianta de 200 mm. Farul, lămpile de spate și semnalizatoarele folosesc LED-uri.

Cu viitorul Brutale 1000, MV Agusta va ajunge în topul celor mai puternice naked-uri, alături de KTM Super Duke R, principalul său rival.

mv_brutale_1000_hp1

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.