Kawasaki W800 iese din producție cu o ediție specială
03/06/2016
Limitarea motocicletelor A2 – cum se face și cât costă
07/06/2016

Rossi a învins în Spania după un duel epic cu Marquez

Marele Premiu disputat pe circuitul de la Catalunya a avut momente tensionate. Pe lângă lupta roată la roată pentru prima poziție dintre Rossi și Marquez, Iannone l-a acroșat pe Lorenzo silindu-l să abandoneze. Temperaturile ridicate au creat probleme pneurilor Michelin.

Cea de-a șaptea cursă de MotoGP a acestui an a fost câștigată de Valentino Rossi. După ce oficialii Yamaha au arătat săptămâna trecută că softul electronic unificat e acela care a făcut probleme motocicletelor lui Rossi (i-a explodat motorul la Mugello) și Lorenzo (era să nu ia startul în aceeași cursă), de data aceasta motoarele au mers fără probleme. Nu același lucru se poate spune și despre pneuri. Din cauza căldurii excesive, acestea s-au uzat prematur.

Lorenzo a avut o zi mai puțin plăcută. Deși a pornit foarte bine, în turul cu numărul nouă, Andrea Iannone (Ducati Team) frâneză mult prea târziu la intrarea într-un viraj și intră în spaniolul de la Yamaha. Ambii cad și sunt nevoiți să abandoneze cursa. După acest moment, privirile s-au concentrat asupra celor două motociclete detașate ușor în lupta pentru prima poziție: Yamaha lui Rossi și Honda lui Marquez. Tânărul spaniol a dovedit că se poate ține după italianul deținător a nouă titluri de campion mondial. Abia în ultimele tururi nu a mai reușit să mențină ritmul impus de Doctor. Pe cea de-a treia poziție a ajuns Dani Pedrosa, care a declarat după cursă că ultimele șase tururi a mers cu pneurile complet uzate. Top zece e completat de Maverick Vinales, Pol Espargaro, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Alvaro Bautista, Danilo Petrucci și Jack Miller. Clasamentul complet poate fi văzut aici.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.