Șapte curse de văzut măcar o dată în viață
20/02/2015
Lansare de carte: Cultura motocicletelor
23/02/2015

Yamaha R1 2015. Cum „intră“ electronicele pe circuit VIDEO

Yamaha a lansat un film foarte interesant cu noua R1. Acțiunea se petrece pe circuitul Sugo din Japonia și putem observa intervenția electronicelor în regim de cursă.

Noua Yamaha R1 este echipată, potrivit producătorului, cu tehnologii derivate din cele folosite pentru prototipul MotoGP. „Sistemul nervos central“ face măsurători pe șase axe și analizează mișcarea șasiului în 3D, iar de aici decide ce comenzi să transmită spre sistemele electronice de control: controlul tracțiunii (TCS), sistem anti-wheelie (LIF), quickshifter (acel QSS), slide control system (SCS), toate reunite sub denumirea generală Yamaha Ride Control (YRC).

 

Yamaha R1 2015, lansată în această toamnă, are un nou propulsor Crossplane cu 4 cilindri în linie de 998 cmc, care dezvoltă, potrivit producătorului, 200 de cai putere la 13.500 rpm. Masa totală cu plinurile făcute este de 199 kg. Superbike-ul Yamaha vine și în varianta R1M, o versiune specială dotată cu suspensii active Ohlins (controlate electronic) și o unitate de control cu comunicare wireless. R1M este deja „sold-out“ în Marea Britanie.

2015-Yamaha-YZF1000R1SPL-EU-Silver-Blu-Carbon-Action-006

Yamaha R1M

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.