Yamaha R1 2015. Cum „intră“ electronicele pe circuit VIDEO
20/02/2015
Shark a pus stăpânire pe rafturile Motor Team. Gama 2015 te așteaptă la probe (P)
23/02/2015

Lansare de carte: Cultura motocicletelor

Luni seara, la librăria Bastilia din București, va avea loc lansarea cărții „Cultura motocicletelor – Studii de sociologia moto-mobilității“, de Gabriel Jderu.

Totul se întâmplă de la ora 18.30, la librăria din Piața Romană și, potrivit paginii de Facebook a evenimentului, la lansare vor fi prezenți autorul, moto-pasionați și sociologi, dar și editorul Bogdan Hrib de la editura Tritonic.

500 de exemplare sunt pregătite deja pentru lansare, iar dintre capitole amintim „De la «o carburație, o compresie și-o scânteie», la motocicleta «cutie neagră»: o analiză socio-tehnologică a moto-mobilității“ sau „«O motocicletă sub piele» – cum devine cineva motociclist: moto-mobilitate și identitate socială“. Vom povesti mai multe după ce o citim.

notari harley davidson

Familie de notari cu motociclete Harley Davidson, Chișinău 1930 (fotografie din arhiva personală a autorului) (Capitolul I)

 

Gabriel Jderu este doctor în sociologie și conferențiar universitar la Departamentul de Sociologie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Predă cursuri de Metode și tehnici de cercetare sociologică, Sociologia corpului și Tehnici de cercetare a reclamelor.

A publicat cartea Introducere în sociologia emoțiilor (Polirom, 2012), a coordonat împreună cu prof.univ.dr. Septimiu Chelcea volumul Reflecția sociologică și refracția jurnalistică (Editura Economică, 2005) și este autor și coautor al mai multor capitole și studii publicate în cărți și reviste de specialitate. În prezent este interesat de cercetarea sociologică a moto-mobilității, auto-mobilității și a practicilor asociate.

Recent a publicat articolul “Motorcycles, Body and Risk: The Motorcyclists’ Social Career” în Journal of Sociology (Sage, 2013).Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.