Husqvarna pregătește un power-fighter
20/05/2016
Florin și Diana au plecat călare în jurul lumii
23/05/2016

Recomandarea filmului de weekend: Terra Circa

Echipa Mondo Enduro, care a făcut turul lumii în 1995-1996 cu celebrele Suzuki DR350, a fost nevoită să urce motocicletele în tren pe porțiunea siberiană Zilov. În 2001, Austin Vince și gașca de englezi simpatici s-au întors pentru un nou tur al lumii. Proiectul, care a dat naștere și unui film documentar, s-a numit Terra Circa.

Terra Circa e un film de colecție, cu umor britanic, pe care trebuie să îl bifeze orice motociclist, în special cei care apreciază zona adventure. De-a lungul celor șase episoade, îi vom însoți pe membrii echipei prin Europa, Asia, Japonia și Statele Unite ale Americii. Expediția a fost organizată de Dave Greenhough, fratele unuia din membrii Mondo Enduro.

În 2001, a fost prima tură cu motociclete care a traversat Siberia prin smârcurile Zilov. Ulterior, după 2005, în zonă a fost construit drumul paralel cu calea ferată ce leagă Moscova de Vladivostok (Autostrada Transiberia). Însă filmul surprinde perioada în care nu exista drum, doar treceri prin vaduri și drumuri desfundate.

Întregul traseu le-a luat șapte luni, perioadă în care au parcurs 32.000 km. Din cei șase membri,doi au suferit accidente destul de serioase pe drum. Au dormit sub cerul liber sau în clădiri părăsite, s-au adăpostit de soare la umbra motocicletelor, și-au gătit mâncarea în fiecare zi.

Terra Circa e un documentar care ne arată ce înseamnă aventura adevărată și că spiritul nu e dat de marca sau modelul motocicletei, ori de echipament, ci de aceia care sunt în șa. Vizionare plăcută.

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.