Honda pregătește un nou Gold Wing. Ce tehnologii ar putea avea
29/02/2016
Honda NM4 2016 Vultus – 11 variante de culoare
01/03/2016

Filmul săptămânii: “Riding Solo To The Top Of The World”

Festivitatea decernării premiilor Oscar ne readuce în atenție dragostea pentru filme. Cum suntem un site moto, vă vom propune săptămânal un film care are legătură cu stilul de viață, istoria, sportul, sau călătoriile pe două roți. “Riding Solo To The Top Of The World” este primul din această serie.

Nu toți motocicliștii sunt atât de norocoși să aibă în spate un buget și o echipă precum realizatorii seriei “Long Way…”. Dar asta nu trebuie să fie o piedică atunci când motocicleta și orizontul cu drumurile sale necunoscute te cheamă. Încaleci pe ceea ce ai la îndemână și pleci.
Gurav Jani

Așa a făcut și Gurav Jani, un indian care a călătorit singur, 70 de zile într-una din cele mai greu accesibile zone locuite: Platoul Changtang din Tibet. Fără motocicletă adventure modernă, fără telefon, fără echipă de suport, fără etape stabilite, călătoria l-a făcut să cunoască una din ultimele populații nomade: Changpa.

Motocicleta folosită este un Royal Enfield Bullet, de 350 cmc, fabricație 2001, ce are 18 cai. Încrezător în ea, Gurav spune că “merge în treapta a patra (ultima treaptă) cu 20km/h fără trepidații sau alte probleme, iar viteza maximă e aceeași indiferent dacă mergi solo sau cu ea plină de bagaje”.

Văzându-i motocicleta, cortul și restul echipamentului nu poți să nu-l simpatizezi. Experiența sa în domeniul cinematografic (unde a lucrat ca asistent de regie) se vede după modul în care încadrează și redă grandioasele peisaje tibetane. “Riding Solo To The Top Of The World” a obținut 11 premii internaționale în cadrul festivalurilor de film documentar.Riding Solo To The Top Of The WorldCatalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.