TOATE unitățile Yamaha R1 vândute până acum ar putea fi chemate în service
18/12/2015
Tourist Trophy 2016 – Clipul oficial
22/12/2015

Trei cărți de aventură pe care să le citești în această iarnă la gura sobei

„Oyibo”, „Vând Kilometri” și „285 de zile în căutarea verii”. Trei cărți scrise de motocicliști români, care au bătut Africa, Asia și Americile. Trei cărți care-ți vor face poftă de aventură.

Când afară ninge liniștit și-n casă arde focul, iar tu stai trist că pe motor husa-și găsește locul, pune mâna pe una dintre cărțile de mai jos și vei păși într-o lume nouă, cu locuri neatinse de „civilizație”, cu trăiri intense, cu miros de benzină și cu oameni.

„Oyibo” a fost lansată de curând. Ana și Ionuț s-au urcat pe motocicletă și au înconjurat Africa, de la Nord la Sud (pe coasta de Vest), de la Sud la Nord (pe coasta de Est). Au început cu Marocul, au terminat în Egipt. Au trecut prin Mali, Nigeria, Congo, Zambia, Tanzania… Egipt. Au fost 12 luni în care cei doi au trecut prin tot felul de peripeții, de la malarie la un ambreiaj prăjit. O poți comanda de aici. 

Oyibo carte

„285 de zile în căutarea verii” este o poveste din Lumea Nouă. Andreea și Alexandru au plecat călare pe motocicletă din Alaska, iar după 285 de zile s-au oprit în Argentina. Pe lângă costumele moto au luat și portul tradițional românesc în side-case, așadar ia noastră a apărut și langă Cascada Niagara și la Machu Pichu. O poți comanda de aici.

285

„Vând Kilometri” deja nu mai are niciun fel de prezentare. Aventura lui Mihai Barbu în Asia a devenit clasică și cunosc oameni care au ales să facă o astfel de aventură după ce au citit poveștile lui Mihai Barbu. Mihai și al său Doyle este o adevărată sursă de inspirație pentru motocicliști, iar cartea a apărut anul acesta într-o ediție nouă. O poți comanda de aici.  

mihai barbu

Cu astfel de povești, iarna va trece altfel. Dar, mare atenție! S-ar putea ca-n primăvară să-ți iei un concediu prelungit, o motocicletă și s-o întinzi peste mări și țări.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.