Recomandarea filmului de weekend: Terra Circa
20/05/2016
Cum va arăta Yamaha MT-07 Ténéré
24/05/2016

Florin și Diana au plecat călare în jurul lumii

World Ride 2016 este numele frumosului proiect pe care Florin și Diana Moraru intenționează să-l ducă la capăt. Este un tur al lumii ce va traversa 87 de țări, 5 continente și minim 90.000km. Astăzi a fost plecarea.

Florin și Diana sunt doi tineri căsătoriți care s-au hotărât ca următoarele 18 luni să le petreacă în șaua motocicletei. Întregul traseu va fi povestit , filmat și postat pe site-ul lor, în limbile română și engleză, cu speranța ca va fi citit de cât mai multa lume . Ei vor ca toata lumea sa le afle povestea, de la început până la ultimul detaliu.

Motocicleta pe care o vor călări cei doi este un BMW R1200GS, poreclit “Bavarezul”. Pe ea este montat un dispozitiv de urmărire prin GPS, astfel că doritorii le pot afla permanent poziția accesând următorul link: http://worldride2016.com/live-map/

Traseul pe care îl vor urma este următorul:

– EUROPA: Ungaria, Cehia , Germania, apoi Belgia, Olanda, Polonia, urcare spre punctul nordic al continentului, Norvegia – Suedia – Finlanda

– ASIA: Rusia de la vest la est,  prin Kazakstan spre India și Nepal, traversarea nordului Chinei spre Mongolia, pe Drumul Oaselor și încă o porție de Rusia pâna la Vladivostok. de acolo vor lua vaporul până în America de Nord, respectiv Vancouver Canada.

– AMERICA: în Canada vor ajunge prin septembrie sau octombrie  2016, așadar vor aștepta acolo primăvara: traseul de aici e simplu… în zig-zag din nord spre sud, pe Route 66, prin Marele Canion și tot așa până la granița cu Mexicul. Mexicul il vor traversa pe coasta de vest, apoi Pannama, Columbia, Ecuador, Chile, Peru, Argentina si Brazilia. Aici va fi punctul critic al excursiei în care vor vedea cum vor ajunge în Australia sau în Africa (Africa de Sud).

Pentru sustinere sunt 2 conturi . Unul in  Euro : RO15.RZBR.0000.0600.1361.5237 , si unul in Lei : RO58.RZBR.0000.0600.0844.3296 – ambele pe numele Moraru Florin.

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.