Florin și Diana au plecat călare în jurul lumii
23/05/2016
Despre a iubi două roți. Și despre a fi uniți
25/05/2016

Cum va arăta Yamaha MT-07 Ténéré

Acesta este ultimul an în care XT660Z Ténéré va fi vândută în Europa. Înlocuitoarea ei, care va indeplini normele euro 4, a fost deja surprinsă în teste. O nouă imagine grafică ne sugerează cum va fi varianta finală.

Aflată în producție din 2008, XT660Z se va mai găsi în saloanele vânzătorilor numai anul acesta. Dar fanii legendarei serii Ténéré nu trebuie să fie triști. Li se pregătește ceva, iar acel “ceva” sperăm că va mai bun decât actuala generație. Cert este că viitoarea Ténéré nu va mai avea motor cu un singur cilindru, ci bicilindrul care este prezent din 2014 pe MT-07. Acesta scoate 75 de cai, cu 27 de cai mai mult decât XT660Z.

Două lucruri sunt foarte importante la această categorie de motociclete: masa totală și capacitatea rezervorului. MT-07, baza de la care pleacă viitoarea Ténéré, are 179 kg cu plinurile făcute (rezervor de 14 litri). Carenele, parbrizul, echipamentele suplimentare, un cadru inferior ranforsat pentru a suporta bagaje și pasager sau un rezervor mai mare ar trebui să aducă ceva kg în plus. De exemplu, MT-07 Tracer, cu un rezervor de 17 litri, cântărește 196 kg cu plinurile făcute.

spy-tenere

Sunt toate șansele ca imaginea finală a motocicletei să fie arătată publicului în octombrie, la Intermot. Vom vedea acolo dacă aceste previziuni se confirmă și dacă producătorii ascultă ceea ce doresc își fanii motocicletelor adventure: roată de 21” pe față, rezervor cât mai mare, parbriz înalt, protecție la mâini și genunchi, carene care să nu crape la orice căzătură, scut de motor din aluminiu, priză 12V, mecanică simplă, greutate cât mai redusă.

Yamaha MT-07 Ténéré va veni într-o clasă destul de căutată: cea a motocicletelor adventure de clasă medie. În acest moment, concurența e reprezentată  doar de BMW F800GS și Triumph Tiger 800 XCx.

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.