Rockstar Flying Energy Tour e sâmbătă la București
19/05/2016
Recomandarea filmului de weekend: Terra Circa
20/05/2016

Husqvarna pregătește un power-fighter

După Vitpilen 701, cei de la Husqvarna au scos din uzină pentru o sesiune de teste stradale un alt prototip ce va intra în producția de serie. Este vorba de o combinație între un super-street-fighter și un power-cruiser. Are la bază motorul de 1301 cmc prezent pe KTM Super Duke R și va rivaliza cu Ducati Diavel sau Yamaha V-Max.

Fotografiile spion au fost realizate în apropierea fabricii KTM din Austria. Din ele reiese că noua motocicletă împarte foarte multe componente cu KTM 1290 Super Duke R: cadrul, bascula cu un singur braț, frânele, jantele și – mai ales – motorul de 1301 cmc, ce scoate 180 de cai putere. (Vezi testul cu KTM 1290 Super Duke R)

Cu siguranță, motorul a suferit modificări, pentru a fi se conforma normelor euro 4. Dincolo de partea tehnică, designul se îndepărtează de motocicleta pe care o știm de la KTM. Are un alt stil, ca și la Vitpilen, adică simplu, curat, frumos. Cadrul inferior, șaua monopost, ghidonul, evacuarea sunt noi. Rezervorul e interesant și ciudat totodată, nu ne dăm seama dacă sunt carene ornamentale sau dacă aceasta va fi forma lui finală. Aspectul general arată o poziție de condus aplecată.

Spatele, cu apărătoarea și cu plăcuța pentru număr ce sunt prinse de basculă, seamănă destul de mult cu cel al lui Ducati Diavel. O notă de agresivitate o dă și spoilerul de sub motor. Cel mai probabil, versiunea finală a acestui streetfighter-power-cruiser de la Husqvarna o vom vedea la saloanele importante ale toamnei.

051816-spy-photos-Husqvarna-1301-Power-Cruiser-01Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.