Triumph Daytona 250, surprinsă de paparazzi
02/12/2013
Mobra. Motocicleta națională
03/12/2013

Voxan Wattman. Cea mai puternică electrică din lume

Francezii de la Voxan au prezentat la Salonul Moto de la Paris o motocicletă despre care spun că dezvoltă 200 de cai putere. Astfel, ar trebui să fie cea mai puternică motocicletă electrică din lume.

Voxan nu este un nume apărut pe piața moto de azi, de ieri. Francezii au vândut mai multe motociclete cu motoare în V de 996 cc. Dar de când sunt sub conducerea Venturi Automobiles, cei de la Voxan au fost nevoiți să-și schimbe viziunea.

Back1-Black-copie

Wattman a fost proiectată în Monaco și construită în Franța. Producătorul spune că poate ajunge la 170 de km/h și că între 0 și 100 are nevoie de 3,4 s. Impresionant, având în vedere că vorbim despre o electrică de 350 de kg.

Citește și:

Lito Sora. Înapoi din viitor

Kawasaki Concept J. Motocicleta cu arhitectură variabilă

BMW C Evolution. 15 cai electrici și 120 de km/h

Cel mai mult cântărește bateria de 12.8 kW, despre care Voxan spune c-ar oferi o autonomie de 180 de km. Mai mult, bateria s-ar încărca la 80% din capacitate în mai puțin de 30 de minute.

Motocicleta are roți de 18 inch, construite din fibră de carbon și echipate cu pneuri Michelin Commander II de 130/70 pe față și 240/40 pe spate. Nicio vorbă despre preț sau despre numărul de exemplare produse, dar cu siguranță vor fi puține.

[nggallery id=129]Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] superbike, cu inspirație cafe racer. Parcă aduce a Confederate, ar zice unii.. Sau mai degrabă a Voxxan Wattman – cea mai puternică motocicletă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.