Ducati a lansat 899 Panigale
10/09/2013
Distracție moto pe Aerodromul Comana
10/09/2013

BMW C Evolution: 15 cai electrici și 120 de km/h

BMW C Evolution a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Vorbim despre o versiune de serie a prototipului electric, care are o autonomie de 100 de km și o viteză maximă de 120 de km/h.

BMW C Evolution are un motor electric răcit cu lichid și o baterie de înalt voltaj răcită cu aer. Autonomia este de 100 de km, la mers liniștit. Puterea motorului electric este de 15 cai în condiții normale, dar poate ajunge și la 47 de cai putere. Viteza maximă este limitată la 120 de km/h, iar accelerația este mai bună decât în cazul unora dintre scuterele convenționale, spun cei de la BMW. C Evolution ajunge la 100 de km/h în 6,2 secunde.

Bateria poate fi încărcată la orice priză de 220 V și 12 A în patru ore. C Evolution este econom și folosește un sistem de regenerare a energiei la frânări și atunci când nu tragi de accelerație.

Ai la dispoziție patru moduri de mers. În modul Road, de exemplu, ai accelerație maximă și o regenerare de 50% când nu accelerezi și de 100% când frânezi. În modul ECO Pro, accelerația este limitată și este recuperat maximul de energie. Alte moduri selectabile sunt Sail și Dynamic.

Tehnologia de pe C Evolution a fost împrumutată de la divizia auto, mai bine-zis de la BMW i3 și îndeplinește, în premieră pentru un scuter electric, anumite standarde de siguranță impuse mașinilor electrice.

Controlul tracțiunii se face prin Torque Control Asist, care funcționează la fel ca tehnologia de pe motocicletele convenționale. Cu alte cuvinte, sistemul limitează puterea care merge la roata spate în funcție de aderență.

Pe BMW C Evolution mai ai lumini de zi cu LED, manșoane încălzite și furcă întoarsă pe față. Display-ul TFT îți arată, printre altele, consumul, autonomia, cât s-a încărcat din baterie și cât se recuperează prin regenerare.

Cât despre design, BMW C Evolution arată ca și celelalte scutere bavareze, cu excepția combinației de culori care te duce cu gândul la câmpii verzi și centrale eoliene.

 

Foto: BMW GroupCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.