VIDEO Poliția rusă în acțiune. Cum sunt tratați motocicliștii
09/09/2013
BMW C Evolution: 15 cai electrici și 120 de km/h
10/09/2013

Ducati a lansat 899 Panigale

Ducati a prezentat mult-așteptata 899 Panigale, derivată din superbike-ul de 1200 cc, la Salonul Auto de la Frankfurt.

899 Panigale are aer de superbike și caracter de motocicletă de stradă, spun cei de la Ducati. Motorul Superquadro, un L-Twin la 90 de grade derivat din cel de pe modelul mare livrează puterea mai domol și are 148 de cai putere. Ca și la 1199 Panigale, motorul este parte integrantă a șasiului monococă.

Fără plinuri făcute, motocicleta are o greutate de 169 de kg, echilibrate foarte bine între față și spate: 52% față, 48% spate. De la 1199 Panigale nu este împrumutat doar aspectul, ci și sistemele electronice, transmisia, sau injecția. Farurile orizontale sunt lipite de prizele care împart aerul rece în două zone. Cea mai mare parte se duce către motor, în timp ce un splitter asigură răcirea electronicelor.

Un element de noutate este bascula convențională din aluminiu, care înlocuiește bascula monobraț. O altă diferență față de modelul mare este Display-ul, un LCD alb negru mai ieftin față de TFT-ul color de pe modelul mare. Tot la capitolul diferențe trecem și furca întoarsă Showa 43 mm, complet reglabilă. Sistemul de frânare este asigurat de către Brembo iar roata nu se blochează datorită ABS-ului Bosch 9MP. Roțile cu 10 spițe sunt încălțate cu pneuri Pirelli Diablo Rosso Corsa.

Cât despre electronice, pe noua motocicletă Ducati avem mai multe setări de mers (Race, Sport, Wet) , Traction Control(pe opt nivele), Quick Shift, Engine Brake Control (previne blocarea roții spate la retrogradarea vitezelor) și Ride-by-Wire.

Ducati 899 Panigale va costa aproximativ 15.800 de euro.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.