VOZZ – Cască moto cu design revoluționar. TEST
11/04/2016
Touring în România – un ghid al traseelor moto din țara noastră
13/04/2016

Yamaha 04GEN – propunerea scuterului futurist

În acest weekend a avut loc prima ediție a Salonului de Motociclete din Vietnam. O prezență interesantă s-a găsit la standul Yamaha. E vorba de prototipul unui scuter ce pare gata de zbor și care poartă numele de 04GEN.

Hô Chi Minh a fost gazda în perioada 7-11 aprilie a.c. a Salonului de Motociclete din Vietnam. Nu numai că acest Salon este la prima ediție, dar este pentru prima dată când în Vietnam are loc un astfel de eveniment. Cum în țările asiatice scuterele au o importanță mai mare decât motocicletele de cilindree mare, producătorii s-au concentrat pe acest segment.

Yamaha a expus în premieră mondială un prototip cu numele de 04GEN. Conceptul face parte din seria GEN, primele variante 01GEN, 02GEN fiind arătate în 2014, iar 03GEN în 2015. Bazat pe filosofia “dinamism și rafinament”, 04GEN evocă un motiv cunoscut amatorilor de artă sau modă. E vorba de run-way, transpunerea siluetei grațioase feminine într-un obiect.

Plecând de la acest principiu, firma cu trei diapazoane a îmbrăcat mecanica unui scuter cu niște aripioare transparente ce seamănă cu elitrele insectelor coleoptere. Transparența sugerează  ușurința scuterului, dar încearcă totodată să creeze și o sinteză a interiorului cu exteriorul. Privit din lateral, conceptul lung și jos seamănă cu o lebădă. Șaua este îmbrăcată în piele naturală, ca acest material să contrasteze cu transparența carenelor. Nu se știe dacă acest proiect va intra în fabricație, dar arată cu siguranță gândirea creativă și dragostea de frumos a inginerilor niponi.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.