MotoGP 2016 – În Texas, Marquez a fost greu de ajuns
11/04/2016
Yamaha 04GEN – propunerea scuterului futurist
12/04/2016

VOZZ – Cască moto cu design revoluționar. TEST

PeMotoare a testat, în premieră, casca moto VOZZ. Casca a fost lansată acum câteva luni, iar o unitate a ajuns pe mâinile noastre. Importatorul VOZZ în România (vozz.ro) ne-a informat că modelul pe care l-am testat noi este un prototip, iar varianta finală (cu îmbunătățiri) va ajunge pe piață peste câteva luni. 

Vozz este o cască moto concepută de australieni și menită să revoluționeze lumea moto prin design si nivel de sigurantă. Este un flip-up dacă judecăm dupa sistemul de deschidere. Un sistem de deschidere unic, nemaintâlnit in lumea căstilor moto. Arată de parcă flip-up-ul obișnuit a fost mutat in partea din spate.

Adio, element de legatură în zona gâtului

Da ați citit bine, elementul clasic de prindere nu mai exista la casca Vozz, a fost înlocuit de un suport pentru bărbie. Mult mai simplu și mai sigur, spun creatorii ei. Are două butoane pe ambele părți care acționează deschiderea. Tot ce trebuie să faci este să-ți poziționezi capul in partea din față a caștii și să-ți așezi bărbia in suport. Pentru a așeza cât mai fix casca pe cap, chin-cup-ul poate fi ajustat. Într-adevăr, casca va sta fixă, dar apar probleme atunci când miști maxilarul – campul vizual se va reduce. Închiderea caștii se face prin simpla presare a celor doua jumatați.

Siguranța crescuta vine cu un preț 700 euro

Elementul central al acestei caști este sistemul de deschidere. Se pune accent pe acesta în cazul unui eveniment nefericit. Și cum neprevăzutul se poate întampla, cei de la Vozz se asigură că în cazul unei accidentări la coloană casca poate fi deschisă fără ca pacientul să se miște. Deschiderea se poate face și prin partea de sus a căștii, prin deșurubarea elementului de legatură. Dar cel care-ți acordă primul ajutor ar trebui să știe cum se deschide o astfel de cască, altfel va trage de ea și te va răni și mai tare. Instrucțiunile de deschidere pot fi accesate prin scanarea unui cod QR.

Adio, comunicații

Din nefericire pentru cei care vor să asculte muzică la drum lung,  acestei caști nu-i poate fi adaptat niciun sistem de comunicație. Cei de la Vozz spun că este o măsură de siguranță. Căptușala nu este detașabilă.

Protecție la vant asemanatoare unei caști adventure

Oricare ar fi tipul de motocicletă pe care mergi, casca nu te izolează complet față de ce se întâmplă în jurul ei. Are două aerisiri in zona frontală și, indiferent de poziția lor, vântul patrunde puternic în interior. Astfel, și nivelul de zgomot în mers este ridicat.

Greutate – 1680 g. Chiar dacă pare (și este grea), când o pui pe cap nu simți gramele în plus.

Mai multe detalii despre casca VOZZ, pe site-ul importatorului – vozz.ro

Standarde de securitate – Casca Vozz e conformă cu standardele de securitate DOT (America), ECE (Europa) și AS/NZ (Australia, Noua Zeelanda).

Pentru mai multe teste, abonează-te la canalul nostru de YouTube. Bogdan Buleandră
Bogdan Buleandră
Merge pe două roți de la 12 ani. Concurează pe circuit din 2007. Pilotează un BMW S1000RR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.