Top 10 șoferi de care să te ferești în trafic
09/06/2016
Astăzi se redeschide Transalpina
10/06/2016

Vespa sărbătorește 70 de ani de existență

Piaggio celebrează longevitatea modelului Vespa cu o gamă specială. Seriile Primavera, GTS și PX au culori și accesorii care arată cum poți fi tânăr și când ai 70 de ani.

Vespa a luat naștere în luna aprilie a anului 1946, în localitatea Pontedera, lângă Pisa. Fabrica de avioane din zonă fusese bombardată în timpul războiului, iar Enrico Piaggio s-a gândit să folosească piesele rămase. Designul unic și practic a fost înregistrat ca patent. Carena de inspirație aeronautică apără de vânt, praf și noroi pasagerul și acoperă total motorul. Totuși, datorită crizei de după război, primele 50 de exemplare fabricate s-au vândut destul de greu.

vespa-settantesimo-gts-3

Ceea ce a fost inițial un mijloc de transport ieftin, fabricat din resturi de avioane, a devenit odată cu trecerea timpului un obiect de cult. E un simbol al creativității italiene, care a supraviețuit în aceeași formă șapte decenii. Indiferent de curentele stilistice din lumea moto, Vespa a fost mereu la modă.

Anul acesta, Vespa împlinește șapte decenii. Modelele “Settantesimo” din seriile Primavera, GTS și PX au cu această ocazie un logo cu cifra 70 și câteva elemente de identificare. Edițiile speciale se găsesc în două variante de culoare: Azzuro 70 și Grigio 70. De asemenea, au ca dotări standard îmbrăcăminte a șeii din piele, suport pentru bagaje cromat și geantă pentru bagaje tot din piele.vespa-settantesimo-primavera-1 vespa-settantesimo-primavera-3 vespa-settantesimo-primavera-4

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.