Test echipament: Pantaloni Dainese Galvestone D1 Gore-Tex
16/06/2016
Custom Wheels 2016 – cine au fost câștigătorii
20/06/2016

SCR950 – și Yamaha produce scrambler

Yamaha intră pe piața motocicletelor scrambler cu un nou model: SCR950. Are la bază cunoscutul XV950 și va fi disponibil din iulie. Deocamdată, doar pentru piața americană.

Gama “Sport Heritage” de la Yamaha cunoaște un nou membru. Lângă XV950, XV950R și XV950 Racer, aceeași platformă se folosește și pentru un scrambler proaspăt ce se intitulează SCR950. Toate derivatele împărtășesc același cadru dublu leagăn și același motor cu doi cilindri în V de 942 cmc. SCR950 se diferențiază printr-un ghidon mai lat și mai înalt, altă șa, roți spițate, o codiță distinctă sau locul pentru numărul de concurs.

Yamaha SCR950-3

În momentul de față, acest motor răcit cu aer nu îndeplinește normele Euro4, care vor fi obligatorii din 2017. Este și motivul pentru care SCR950 va fi oferit începând cu luna viitoare doar pentru publicul de peste ocean. Însă, având în vedere trendul ascendent al modelelor scrambler, este de așteptat ca Yamaha să aducă SCR950 și pe piața europeană, făcând un update motorului.

Motocicletele scrambler își au rădăcinile în concursurile din Anglia interbelică. Concurenții trebuiau să parcurgă distanța dintre două puncte date într-un timp cât mai scurt, fiecare alegându-și traseul dorit. Așa că motocicletele trebuiau să meargă și pe drum, dar și pe dealuri înverzite sau pline de noroi. În esență, o motocicletă scrambler este un model stradal adaptat să facă față oricărui teren.

În ultima perioadă, tot mai mulți producători readuc acest gen de motocicletă în actualitate.

Yamaha SCR950-2

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.