Dakar 2016 – Câteva zile până la START
28/12/2015
Motociclismul în 2016. Gânduri de an nou
06/01/2016

MotoGP 2016 – KTM intră în arenă

Firma austriacă va participa în MotoGP începând cu sezonul 2017. Însă anul acesta, cu ocazia cursei de la Valencia, KTM RC 16 se va confrunta cu restul motocicletelor din clasa regină.

Prezentarea oficială a motocicletei KTM RC 16 va avea loc pe Red Bull Ring din Spielberg cu ocazia Marelui Premiu al Austriei de pe 14 august 2016. Acesta este circuitul “de casă” al austriecilor, locul unde RC 16 a fost dezvoltată și testată. Însă de alergat va alerga la finalul sezonului 2016, în cadrul cursei de la Valencia de pe circuitul Ricardo Tormo unde echipa KTM va beneficia de un wild card și își va măsura puterea cu restul participanților. Piloții de teste ai echipei sunt finlandezul Mika Kallio și germanul Alex Hofmann.

Pierer: “nu intrăm în MotoGP ca să ne plimbăm”

KTM-RC16_4-1200x800

Ca orice început, participarea celor de la KTM în MotoGP are multe necunoscute. Stefan Pierer (șeful KTM) explică: “Pentru moment, totul merge conform planului. Nu ne gândim imediat să ne luptăm cu Honda sau Yamaha, ideea e să ne comparăm cu Suzuki. Va fi nevoie de trei ani pentru a ajunge în top, dar facem lucrurile destul de bine din moment ce motocicleta noastră are 270 de cai putere. Obiectivul este ca piloții noștri să se situeze în Top 10. Cu siguranță, KTM nu intră în MotoGP doar pentru o plimbare”.

KTM RC 16 va reîncepe testele pe circuit începând cu luna februarie.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.