MotoGP 2016 – KTM intră în arenă
04/01/2016
Casca inteligentă conectată la motocicletă și lumini laser. Ce ne așteaptă în viitor
06/01/2016

Motociclismul în 2016. Gânduri de an nou

Un nou sezon moto este pe cale să înceapă. Suntem optimiști, cu sete de aventură și gata să dăm totul. Și avem toate motivele.

2015 a fost un an greu. Ne-a pus la încercare, am fost indignați, am vărsat lacrimi. Dar nu a fost totul negru: 2015 a fost anul care a readus optimismul în piața moto.

După un 2013 fără vlagă și un 2014 rezervat,  2015 i-a făcut până și pe cei mai pesimiști oameni să vadă lucrurile altfel. Cifrele de vânzări ce vor fi făcute publice în curând vor confirma: aproape toată lumea a vândut mai bine. Și motociclete și echipamente moto.

Acum suntem în primele zile din 2016, iar semnele bune continuă. Honda s-a trezit din meditație și vine cu o strategie de marketing și cu motociclete de test, presa moto are nume noi, pe piață apar mai multe brand-uri, iar școlile moto fac cursuri și-n timpul iernii. Desigur, de aici până la avea o piață moto adevărată mai e mult, dar nu putem ignora semnele optimiste.

Motocicliștii sunt, din nou, dispuși să cumpere, iar șoferii sunt dispuși să devină motocicliști. 2016 poate fi un an mai bun. Trebuie doar să fim înțelepți și să știm cum să profităm de el. Importatori, jurnaliști, cititori, cu toții trebuie să fim onești, muncitori, să gândim constructiv și să ne vedem mai degrabă de treburile noastre în loc să ne ocupăm cu a bârfi munca altuia. Să încercăm să construim ceva și nu să speculăm. Să aducem valoare. Să facem un front comun, susținut de interese oneste și bun-simț. Altfel, totul va fi degeaba și vom rămâne blocați în același bâlci românesc.

Cât despre PeMotoare, în 2016 vom împinge lucrurile și mai departe. Cei aproape trei ani de când suntem în joc ne-au învățat multe și suntem gata să dăm totul. Datorită unei noi colaborări despre care voi povesti mai multe în curând, vom avea acces la teste în exclusivitate, iar producția video va ajunge la cele mai înalte standarde.

Să avem un an nou bun, cu milioane de kilometri de poveste, aventură și cer senin. Rămâneți PeMotoare!Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.