brad pitt
Vedete pe motociclete. Ce motoare călăresc starurile de la Hollywood
22/03/2013
BMW R1200 GS
Noile BMW R 1200 GS și HP4 au fost lansate în România
23/03/2013

KTM a arătat lumii, la Salonul Moto de la Tokyo, un scuter electric. Conceptul E-Speed se bazează pe aceeași tehnologie care propulsează motocicleta offroad Freeride E.

E-Speed este un fel de Freeride E – motocicleta offroad electrică, doar că vrea să cucerească orașul și nu dealurile.
Prototipul  are o putere de 11KW, un cuplu de 36NM și poate ajunge la 85 de km/h. Asta datorită unui motor „permanent-magnet synchronous“ răcit cu lichid. Transmisia se face prin curea, iar bateria lithium-ion are o capacitate de 4,36kWh și se încarcă în aproximativ două ore la o priză obișnuită de 220v.

„Suntem complet convinși că mobilitatea electrică este perfect complementară propulsoarelor convenționale. Pe termen lung, electricele vor domina pe segmentul distanțelor scurte – mai ales în zonele sensibile din punct de vedere al mediului, ca zonele deschise din natură sau orașele cu o populație densă“, spune CEO-ul KTM, Stefan Pierer.

Austriecii de la KTM mai spun că va fi un scuter sportiv, datorită cadrului și datorită suspensiilor WP. Deocamdată nu știm când va apărea pe piață și cât va costa.

[nggallery id=36]

Citește și: Lito Sora – înapoi din viitorCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. […] apariție publică a lui E-Speed a fost la Salonul Moto de la Tokyo, luna trecută. Următorul pas făcut de austrieci a fost […]

  2. Geo spune:

    Dragut.Imi place designul agresiv,si transmisia interesanta pe curea,dar nu-mi place fata deschisa.Si asa aerodinamica motocicletelor mai poate fi mult inbunatatita,dar ei se pare o iau invers.La motoare e mai economic sa-l fie carosate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.