bwm r1200gs
BMW R1200 GS se lansează vineri în România
21/03/2013
KTM bagă scuterul în priză
22/03/2013
brad pitt

Brad Pitt, Tom Cruise, Arnold Schwarzenneger sau George Clooney sunt doar câteva dintre vedetele de la Hollywood pasionate de motociclism. Au motociclete scumpe și frumoase, pe care le scot la plimbare pe dealurile însorite din California, cu o turmă de paparazzi după ei.

Brad Pitt Ecosse Titanium

Brad Pitt pe Ecosse Titanium

Brad Pitt nu are nevoie de nicio prezentare. Iar pasiunea lui pentru motociclete este aproape la fel de celebră. Are în garaj vreo 10 motoare, printre care și cea mai scumpă motocicletă din lume. Este vorba de un Ecosse Titanium. Motocicleta este realizată manual, având cadrul şi evacuarea din titan, are un propulsor cu doi cilindri în V de 2400 cmc ce transmite la roată 225 de cai putere, iar preţul este un adevărat chilipir…300.000 de dolari.

Un alt star pasionat de viața pe două roți este Tom Cruise.
Deși sutem singuri că nu dă ture lungi cu motocicleta, ci se plimbă, mai degrabă, în jurul platourilor de filmare, nu-l putem neglija. Ba chiar se întâmplă să ajungă la premiera filmelor sale pe motor. Este fan Ducati și printre motociclete preferate se numără un Ducati 1098.

Richard Hammond – nu doar Top Gear ci și Top Bike

Richard Hammond nu este star la Hollywood, dar nu-l putem trece cu vederea. Este unul dintre prezentatorii celei mai urmărite emisiuni de divertisment din lume. O emisiune despre mașini. Totuși, cel mai mult iubește motocicletele. Mai mult, scrie despre ele în ziarul britanic „Daily Mirror“. Într-un editorial din 2009 spunea că dupa 25 de ani de mers tare și-a vândut toate motocicletele sportive și și-a cumpărat un Harley. Nu știm ce achiziții a mai făcut între timp, dar cert e că șaua de Harley-Davidson nu este singura pe care se urcă.

Schwarzenegger

Arnold Schwarzenneger

Arnold Schwarzenneger, deși s-a născut în Austria, nu călărește KTM-uri, ci Harley-Davidson. Și ține să arate asta cu orice ocazie. De la filmul Terminator unde-l vedem pe un cruiser (HD, evident), cu o pușcă în mână, până la plimbările liniștite prin Malibu, California. Spre deosebire de scenele din Terminator poartă cască, chiar dacă este „brain cap“ și nu ezită să meargă la întâlniri cu prietenii lui motocicliști. Deși a luat mai multe căzături și are 64 ani, încă încalecă pe calul de fier.

David Beckham – fotbalist, star vânat de paparazzi, parfum și imaginea unei colecții de chiloți a lanțului H&M – este un alt star care renunță, din când în când la limuzinele scumpe și coboară mai aproape de asflat. Ce-i drept, nici motocicletele nu sunt de aruncat, Beckham fiind pasionat de Ducati, Harley-Davidson, dar și de lucrări custom. Una dintre bijuteriile sale este un Confederate F131 Hellcat, care costă în jur de 88.000 de euro, are 149 de cai putere și arată, după cum îi spune numele, ca o pisică abia ieșită din iad.

Unde dăm o tură: pe malul lacului sau la Hollywood?

George Clooney este un alt reprezentant de seamă al vedetelor care merg pe motocicletă. De multe ori a fost văzut pe Harley-Davidson-ul Road King Classic, proprietate personală, dând ture pe dealurile de la Hollywood. Nu este tocmai un rider agresiv, mai ales că în 2007 a avut un accident destul de urât. Când e vremea frumoasă și este în pauză de filmări îl cheamă pe Brad Pitt și se plimbă pe lângă lacul Como din Italia, unde are o vilă frumoasă. Viață de vedetă…

Hugh Laurie

Hugh Laurie, călare pe Triumph Scrambler

Hugh Laurie, cunoscut și ca Dr. House, este motociclist în celebrul seria, dar și în viața de zi cu zi. Deși în film are o motociclet[ Honda CBR 1000 RR, în viața reală se limitează la un Triumph Scrambler, model 2012, cu un motor de 865 cc și doi cilindri în line, răcit cu aer.

Jay Leno este proabil mai pasionat decât toți cei de mai sus la un loc. Are un garaj celebru, plin de motociclete, și este o enciclopedie ambulantă când vine vorba de istoria motociclismului. Îi place să meșterească singur, să recondiționeze mobre vechi, să se plimbe cu ele și să facă emisiuni despre asta.

Desigur că lista nu se limitează la cei despre care am vorbit. Mai toate starurile de la Hollywood au câte o motocicletă. Iar de aici, poate ar fi bine să învețe și vedetele noastre, cărora le sugerăm să mai coboare din Q7, X6 sau Range Rover și să afle că se poate și pe două roți.

[nggallery id=35]

Foto: Justjared.com, msn.com, dailymail.co.uk, FacebookCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. […] decât un tânăr de 20, iar asta se reflectă şi în pasiunea lui pentru motociclete. Potrivit pemotoare.ro, starul are în garaj zece motoare, printre care şi cea mai scumpă motocicletă din lume, un […]

  2. […] Citește și „Vedete pe motociclete. Ce motoare călăresc starurile de la Hollywood“ […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.