La ce să te uiți când îți cumperi o motocicletă second hand
28/04/2014
Trei modele noi și barbeque, sâmbătă, la Harley-Davidson București
28/04/2014

Duel între Răduță și Stoichescu la Ciolpani. Debut de sezon în forță pentru Motocross Cup

Adrian Răduță a câștigat ambele manșe de la Ciolpani, dar l-a avut ca adversar redutabil pe Mihai Stoichescu de la Moto Extrem Lugoj. Totul, într-o zi perfectă de stat pe iarbă și uitat la motocross.

Iar când am spus „stat pe iarbă“ m-am referit exclusiv la sensul propriu. Asta pentru că sâmbătă a fost o zi superbă, una dintre singurele de acest fel din aceste săptămâni, iar asta a scos oamenii din casă.

Mulți dintre ei au trecut și pe la Ciolpani, pentru prima etapă Motocross Cup 2014. Acolo, 56 de sportivi au participat la manșele primei etape. Startul s-a dat cu o poartă cu schelet metalic de unde a fost lansat un văl de fum în culorile siglei Motocross Cup, la fel ca la competițiile de pe plan mondial.

Adrian Răduță a câștigat la MX1

Cea mai puternică clasa, MX1, a fost marcata de duelul campionilor Mihai Stoichescu (Moto Extrem Lugoj) și Adrian Răduță (Top Cross TCS). Chiar dacă Ciolpani este circuitul de casă al lui Adrian Răduță, acesta n-a avut un weekend ușor, dar a reușit să controleze cele două manșe. si încheie etapa pe prima treaptă a podiumului. La Amatori, Vlad Roșu a apreciat greșit lungimea unei trambuline și a ieșit în decor, alegându-se cu o mană fracturată. Cursa amatorilor a fost câștigată de Rakossy Alpar, un tânăr cu experiență în cursele de ciclism DownHill, care s-a lansat de curând, cu multă ambiție în motocross.

Stoichescu si Raduta Podium

Mihai Stoichescu (stânga) și Adrian Răduță

Clasa MX65 a fost câștigată de Marius “Mario” Popovici (AMC Bogdan), micul sibian care a început să alerge în Campionatul European de Motocross, unde are ca obiectiv clasarea în primii trei rideri. Andrei Poponuț a reușit prima sa victorie la clasa MX85, fiind și singurul sportiv al acestei clase care a sărit absolut toate trambulinele de la Ciolpani, fapt pentru care s-a antrenat special, cu doua zile înaintea cursei la circuit.

Șase fete la start

La start au participat șase fete: Aida Cojanu (Vectra Zarnesti), Ștefania Băncilă (Jitsu Zarnesti), Iasmina Stan (CSM Bucuresti, locul trei la clasa MX85), Sorina Sandu, pe locul patru la Amatori, în plin program de pregătire pentru Red Bull Romaniacs, și debutanta Oana Ciobanu de la Dual Racing Team. La MX85 a mai participat și campioana la karting Bianca Anton. Următoarea etapă a Motocross Cup este programata pentru 31 mai, pe circuitul de la Prundu.

Mihai Stoichescu

Mihai Stoichescu

Mai multe informații si clasamente complete pe www.motocrosscup.ro si Facebook.com/MotocrossCLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.