Chris Pfeiffer feat. Claudiu David și teste moto la BMW Fest
28/05/2015
Transalpina în 2015 – cursă cu obstacole VIDEO
29/05/2015

Motocross la Ciolpani, pe 30 mai

Etapa a doua Motocross CUP este programată pentru sambătă, 30 mai pe circuitul de la Ciolpani, de la 13:00. Condiții speciale pentru amatori.

Ca de obicei, se aleargă în șapte clase, la mai puțin de o oră de mers cu mașina față de București.

Pentru a încuraja și mai mult sportivii amatori, clasamentul acestei categorii va fi separat pe clasele MX1 (pentru pilotii cu motoare de 450 cmc în patru timpi sau motoare de 250 cmc in doi timpi) și MX2 (motoare de 250 cmc în patru timpi sau 125 cmc în doi timpi).

De asemenea, tot pentru a încuraja participarea piloților amatori, pe circuitul de la Ciolpani s-au efectuat primele schimbări majore începând din anul 2008, astfel încât multe secţiuni au devenit mai permisive, lăsând la îndemâna piloţilor mai multe tipuri de abordări, cu minim de riscuri.

„Schimbările de pe circuit nu li se adresează doar amatorilor, care, iată, au o şansă în plus de a urca pe podiumul de premiere, ci şi piloţilor de la clasele MX Veterani, de la MX65 si de la MX85. Vrem ca ei să vină la circuit, să se simtă bine şi să ţină minte şi această cursă, ca o cursă frumoasă! Trambulinele vor fi mai uşor de sărit, iar după ele, perioadele de frânare au fost îndulcite”, spune Adrian Răduţă (Top Cross TCS).

Din partea clubului Dual Racing, Ciprian Popescu anunță legitimația Motocross Cup, care va putea fi folosită de sportivi pentru a intra în zona mecanicilor. În special pe circuitul de la Ciolpani, acest lucru este foarte important ca masur de siguranta, deoarece zona spectatorilor este atât de bine inserată în geografia circuitului, incat este posibil ca acestia sa isi doreasca sa intre si in spatiul rezervat mecanicilor. Pe langa un spatiu propice vizionarii cursei, spectatorii au la dispozitie la Ciolpani si un turn de observatie care a deservit in trecut Aeroportul Otopeni, dar şi o terasa umbroasa.

Intrarea spectatorilor este, ca si la edițiile trecute, gratuita.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.