VIDEO Wheelie ca la carte, explicat de Chris Pfeiffer
16/10/2013
Hayden ar putea alerga pe o Honda în 2014
16/10/2013

BMW R nineT – cafe-racer în stil bavarez

BMW a lansat modelul R nineT, creat ca să omagieze cei 90 de ani de BMW Motorrad. Din primele informații, cuvintele care-ar descrie cel mai bine noul model sunt tradiție și customizare.

După ce ne-a arătat un concept realizat alături de Roland Sands acum câteva luni, BMW a prezentat versiunea de serie nineT, un model inspirat din cultura cafe-racer. Nemții spun că, la construcția acestei motociclete, prioritatea a fost lăsarea posibilității de customizare. Șaua pasagerului poate fi acoperită cu o coadă de aluminiu, iar nemții au declarat că vor oferi o mulțime de accesorii.

BMW ninteT este un roadster cu aer clasic, propulsat de tradiționalul boxer de 1.170 cc cu răcire mixtă aer/ulei, care produce 110 CP la 7.750 rpm. Este același propulsor întâlnit pe R 1200 R sau pe vechiul R 1200 GS.

BMW nineT

Evacuarea se află pe stânga, unde avem tobă dublă în dulcele stil clasic. Opțional, poți alege o evacuare Akrapovic din titan, iar poziția sistemului de evacuare poate fi modificată.

În loc de telelever, BMW nineT are pe față o furcă întoarsă preluată de la S 1000 RR, dar pe spate a rămas bătrânul paralever și bascula monobraț, creată astfel încât să poți pune o roată mai lată. Roțile sunt cu spițe de oțel, iar culoarea aleasă a fost negru, pentru a scoate în evidență părțile mecanice.

BMW R nineT pare construită manual, iar sistemul electric a fost special creat ca să poți schimba farurile și semnalizările. Motocicleta a fost lansată miercuri la muzeul BMW din Munchen și va costa în jur de 14.500 de euro.

Foto: BMW

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. […] ca să bage frica-n teroriști, Milla patrulează pe noul BMW R nineT. Cum nu va avea dublură tot timpul (sau poate s-a îndrăgostit de motociclism), actrița […]

  2. […] Este printre  ultimele și cea mai frumoasă dintre motocicletele lansate de BMW. Are sub șa celebrul motor boxer, cu o istorie de 90 de ani, și arată impecabil. Furca întoarsă, detaliile, posibilitățile de customizare și poziția fac din ea un cafer acer actual și, încă de la prima vedere, știi că este una dintre motocicletele pe care poți s-o scoți liniștit la plimbare și peste 20 de ani, iar atunci vei atrage o mulțime de priviri. Detalii.  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.