tom sykes
Tom Sykes reușește dubla la Donington Park
26/05/2013
motociclete-razboi
Ce călărea armata rusă în Primul Război Mondial. Galerie foto
27/05/2013

BMW Concept Ninety. Artă pe două roți

BMW Concept Ninety

Când BMW Motorrad face echipă cu Roland Sands, frumusețea și stilul nu sunt doar cuvinte, sau concepte, ci iau o formă concretă: BMW Concept Ninety.

2013 este anul marilor aniversări pentru BMW Motorrad. Au trecut 90 de ani de la prima motocicletă construită și 40 de ani de la nașterea legendarului BMW R 90 S.

Ca să marcheze aceste două aniversări, BMW a prezentat un model special la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013: BMW Concept Ninety, un café racer pur-sânge, reinterpretarea lui BMW R 90 S.

Pentru a crea o asemenea bijuterie, bavarezii au pus mâna pe telefon și l-au sunat pe Roland Sands, fost pilot moto și creatorul unuia dintre cele mai cunoscute branduri de motociclete custom.

BMW Concept Ninenty este un boxer sportiv, cu detalii sofisticate. Carena, rezervorul, șaua și coada îți amintesc de BMW R 90 S. Toate sunt delimitate vizual de motor și cadru, care au fost vopsite în negru. Elementele de caroserie sunt construite manual, din aluminiu. Culoarea ne amintește de Daytona Orange, în care era vopsită R 90 S, iar LED-urile aranjate circular în far ne arată că avem de-a face cu o motocicletă din 2013.

Roland Sands a avut contribuții mari la părțile mecanice și zona motorului. Boxerul a fost atent desenat și finisat. Putem vedea asta ușor, dacă ne uităm la carcasa motorului sau la evacuare. Totodată, manetele de ambreiaj și frână, jantele, brațul Paralever și filtrul de aer poartă semnătura echipei Roland Sands.

[nggallery id=78]Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] ce ne-a arătat un concept realizat alături de Roland Sands acum câteva luni, BMW a prezentat versiunea de serie nineT, un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.