BMW Concept Ninety
BMW Concept Ninety. Artă pe două roți
27/05/2013
suzuki-boss
Suzuki prezintă colecția B.O.S.S. Back in black
27/05/2013

Ce călărea armata rusă în Primul Război Mondial. Galerie foto

motociclete-razboi

În Primul Război Mondial, armata Imperiului Rus se baza pe motocicletele americane precum Harley-Davidson sau Indian. Desigur, asta când nu apela la clasicele cabaline.

Era începutul secolului XX, acea perioadă romantică pentru industria moto, când se nășteau tot felul de nume noi, ce aveau să devină adevărate legende.

Ural încă nu apăruse, iar singurul brand moto al imperiului rus era Alexander Leutner & Co., primul nume în industria moto rusească, fondat de Alexander Leutner, un antreprenor german din Țările Baltice. Compania, creată în 1886 și având sediul în Riga, a produs motociclete sub numele Rossiya. În timpul primului război mondial, fabrica a fost mutată în Ucraina pentru a nu cădea în mâinile nemților.

Totuși, armata Imperiului Rus folosea motociclete americane. Cele mai multe erau Indian și Harley-Davidson. Indian a produs peste 40.000 de motociclete pentru a fi folosite în Primul Război Mondial. În fotografiile de mai jos putem vedea un Indian din 1911, dar și V-Twin-uri. Totodată, armata rusă avea în dotare V-Twin-uri Harley-Davidson, printre care și popularul model Harley-Davidson 18 (în diverse versiuni), care avea trei viteze.

Majoritatea fotografiilor de mai jos sunt din 1916-1918 și au fost făcute de armata Imperiului Rus.

[nggallery id=79]

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.