Suzuki a lansat două scutere noi: Burgman125 și Burgman 200
24/09/2013
VIDEO Motociclist vs. berbec. Saga continuă
24/09/2013

Zvon. Yamaha ar putea lansa o sportivă în trei cilindri

După lansarea modelului MT-09, se zvonește că Yamaha ar fi tentată să dezvolte o motocicletă sport cu trei cilindri în linie.

Noul model ar purta numele  R3 și ar fi construit pe platforma proaspetei debutante în gama Yamaha, MT-09.

Zvonurile, publicate de italienii de la InSella care se ghidează și după o schiță publicată de o revistă japoneză,  indică că motocicleta în trei cilindri ar fi similară cu supersportiva R6 ca aspect, dar mai ușoară și mai compactă. Zvonurile sunt întărite de faptul că în urmă cu un an, la salonul moto Intermot 2012, Yamaha declara că motorul său în 3 cilindri va echipa o gamă largă de motociclete. Prima noutate în acest sens a fost MT-09, un naked plin de caracter.

Printre alte noutăți s-ar anunța și un crossover, MT-09X, proiectat pentru călătorii lungi. Yamaha MT-09 are un preț ce se învărte în jurul sumei de 8000 de euro, iar dacă aceste zvonuri sunt confirmate, sportiva în trei cilindri ar trebui să coste sub 10.000 de euro. Prețul ar avea un impact puternic pe piața motocicletelor de cilindree medie. Cu siguranță, mai multe informații cu privire la aceste zvonuri vor fi făcute publice cu ocazia salonului moto EICMA 2013 din Milano pe 7 noiembrie.

 

Foto: insella.itCosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

1 Comment

  1. […] Totul pleacă de la microsite-ul revstation, construit de Yamaha pentru a prefața apariția celor două modele. Atât scuterul, cât și mica sportivă R3 (sau R25, nu știm cu siguranță) sunt derivate din două concepte prezentate anul trecut: Tricity și R3. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.