Yamaha a lansat sâmbătă la Daytona Bike Week un nou cruiser. Noua piesă din colecția Star poartă numele Bolt, are design minimalist în stilul bobber și este mișcat de un motor V-Twin de 942 cc.

Noul cruiser Yamha, a cărui lansare a fost anunțată de pemotoare.ro aici, se bazează pe sloganul „Less is more“ – „Mai puțin înseamnă mai mult“. Prin asta, Yamaha vrea să explice stilul minimalist, subțire, care-i dă un aer de roadster serios.

Japonezii au dat jos cromul și tablele inutile pentru ca noul Bolt să arate ca un „bobber urban și performant“. Iar performanța ar trebui să vină de la motorul SOHC 60° V-twin de 942 cc, răcit cu aer. Injecția și setările motorului au fost programate astfel încât să ofere cuplu la turații joase și medii, mai spun cei de la Yamaha.

Deși arată ca un clasic, Yamaha Bolt este cât se poate de nou. Iar noutățile sunt rezervorul de 12,1 litri, transmisia pe curea, roțile cu 12 spițe, vitezometrul digital și aripile de oțel. Cadrul este, de asemenea, nou, șaua stă aproape de asfalt – 69 cm, iar distanța dintre roata din spate și cea din față (156,9 cm) permite virajele strânse (cel puțin pentru un cruiser) în oraș.

Tradiționaliștii ar putea fi, totuși, nemulțumiți de vitezometrul LCD digital montat pe cruiserul Bolt. Yamaha Star Bolt va costa 7.990 de dolari în varianta standard.

Fișă tehnică:

Motor: 942 cc V-Twin, SOHC, 4 valve, injecție
Rată de compresie: 9.0:1
Transmisie: curea, 5 trepte
Roată față: 100/90-19M/C 57H
Roată spate: 150/80/-16M/C 71H
Lungime totală: 229 cm
Înălțime totală: 112 cm
Înălțime șa: 69 cm
Capacitate rezervor: 12.1 litri
Greutate cu rezervorul plin: 244.9 kg

O altă noutate interesantă prezentată la Daytona Bike Week este noua Harley-Davidson Breakout. Citește mai multe

[nggallery id=20]Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] a lansat conceptul Bolt Café ca să le dea idei fanilor care-și vor cumpăra un Star Bolt. Motocicleta are același motor V2 de 946 cmc, răcit cu aer, regăsit pe cruiserul de serie, dar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.