Harley-Davidson a lansat un nou model la festivalul Daytona Bike Week. Poartă numele Breakout și ne amintește de motocicletele Gasser, folosite pentru cursele drag din anii 50-60. 

De fapt, noul model semnat de Harley nu este chiar atât de nou. Poate vă amintiți de Custom Vehicle Operations (CVO) Breakout care a debutat anul trecut. Ei bine, noul Breakout este varianta pentru pământeni a exclusivistului CVO. Vine cu motorul standard Twin Cam 103, are mai puțin crom și vopsea mai ieftină. Iar asta face să-i scadă prețul până la 17.900 de dolari, cu 10.000 de dolari mai puțin față de CVO Breakout.

Breakout face parte din familia Softail, la fel ca celebrele Rocker sau Deuce. Se remarcă, însă, prin design minimalist și roți mari, din aluminiu, în stil Gasser. Roata din față are 21 de inch, iar cea din spate este lată de 240 de mm – cea mai lată pusă de Harley-Davidson pana acum pe o motocicletă de serie.

Iar pentru ca roțile să poată fi mai bine admirate, cei de la Harley au redus dimensiunile aripilor. Mai mult, plăcuța pentru număr este montată lateral. Totodată, Breakout este dotat cu sistemul de lumini Harley 3 în 1, care completează perfect linia de drag bike. Ghidonul a fost desenat special pentru Breakout, fiind simplu și minimalist, cu cablurile ascunse.

Deși este mult mai ieftin ca exclusivistul CVO Breakout, finisajele sunt premium iar emblema 3-D de pe rezervor este nou-nouță.

Fișă tehnică:
Preț de bază: 17.900 $
Capacitate rezervor: 18.9 litri
Greutate: 308 kg
Lungime: 2.445 mm
Roată față: aluminiu, 130/60B21 63H
Roată spate: aluminiu, 240/40R18 79V
ABS Opțional
Motor: Twin Cam 103B, răcit cu aer. 1690 cc
Rată de compresie: 9.6:1
Transmisie: lanț, 6 viteze
Cuplu: 129 Nm/3.000 rpm
Consum mixt: 5,6 litri/100km

[nggallery id=19]Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] Citește și: Noul Harley-Davidson Breakout. Drag race cu stil […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.