Raliu de Big Adventure în septembie: GS Transilvania Tour 2016 | Se lansează BMW Motorrad Club România
02/08/2016
M.A.N. Romania 2016 – 18-21 august, Sovata. Povești la foc de tabără și teste moto
16/08/2016

Yamaha R6 2017 – cum ar putea arăta

În primăvara anului viitor, Yamaha va schimba generația R6. Surse apropiate de constructorul nipon arată cum va fi sportiva de clasă medie. YZF-R6 va prelua multe elemente de design prezente pe actuala YZF-R1.

Viitoarea R6 este o motocicletă foarte așteptată de fanii supersport. Asta și pentru că modele precum Suzuki GSX-R 600 sau Kawasaki ZX-6R nu au beneficiat de vreun update semnificativ în ultimii ani, iar Honda CBR600RR va ieși din producție.

În presa japoneză au început să apară imagini cu viitoarea R6. Primul lucru care sare în ochi e carena frontală schimbată radical, cu două deflectoare situate între parbriz și faruri. Luminile cu LED, ce seamănă cu doi ochi, păstrează stilul adoptat de R1. Codița și în special capacul monopost ce înlocuiește șaua pasagerului arată interesant, dar cu siguranță nu vor rămâne așa pe varianta finală.

Întregul ansamblu pare foarte compact, sugerând o motocicletă manevrabilă. Anul trecut, când am participat la lansarea YZF-R1 și YZF-R3 pe circuitul de la Serres (vezi testul cu R1 și testul cu R3), prima mi s-a părut prea mult, a doua prea puțin. Aș fi vrut să avem la dispoziție și calea de mijloc.

Yamaha-R6-web

Actuala R6 scoate 123 de cai putere la 14,500rpm. Viitorul model va avea în jur de 130 de cai, cam la aceeași turație. Un semn de întrebare planează asupra cilindreei. Va fi păstrată cea de 600cmc, sau va fi ușor mărită pentru ca motorul să nu fie “castrat” de respectarea stringentelor norme Euro4?

În ceea ce privește partea electronică, nu se știe câte din sistemele de la sofisticata R1 vor fi pe R6. Oricum, ABS-ul, controlul tracțiunii și moduri de pilotaj vor fi prezente.

yamaha-yzf-r6Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.