Familia Călătorescu, popas în România. Au vândut tot și au plecat în jurul lumii – partea II
14/05/2015
Rider Academy și BMW Motorrad România te ajută să conduci mai sigur
15/05/2015

Yamaha NMAX 125  – Un nou scuter tineresc

Yamaha a prezentat scuterul entry-level NMAX 125. O jucărie comodă, sportivă și economică. Gândit pentru tineret, se vrea un scuter de calitate, dar și accesibil ca preț.

Gama de scutere ce au un accent pe sportivitate de la Yamaha poartă titulatura “Max”. În ofertă se găsesc TMax sau IronMax (500 cmc), precum și X-Max de 125, 250 și 400 cmc, iar de anul trecut li s-a alăturat și scuterul cu trei roți Tricity. Din luna iunie a acestui an, catalogul va cuprinde și NMAX 125.

Inspirat de modelele “Max” de capacitate cilindrică mai mare, NMAX 125 poartă noua generație de motor compact ce reduce consumul de combustibil. Pe lângă partea economică, s-a avut în vedere și fiabilitatea, asigurându-se motorului o răcire îmbunătățită. Modelul se conduce cu permis categorie A1 și are un motor în patru timpi răcit cu lichid, cu patru supape.

Monocilindrul are distribuie variabilă a valvelor (VVA). Sistemul asigură o accelerație puternică și progresivă, in special în regimul de turație jos și mediu. Supapele de admisie se deschid la o înălțime ce variază în funcție de turația motorului. Se reduce în același timp consumul și se ameliorează cuplul și puterea motorului pe întreaga paletă.

Urmând procedeeul WMTC (World Motorcycle Test Cycle) de testare a consumului, scuterul a parcurs 45.7 km cu un litru de benzină. Toate scuterele Yamaha NMAX vin cu ABS, fiind singurele cu o asemenea dotare din această clasă. Roțile au jante pe 13”. Fapt ce asigură o bună stabilitate la viteze mai mari și contribuie la senzația de confort. Pneurile au dimensiunile de 110/70-13 pe față și 130/70-13 pe spate.

Sub șaua comodă chiar și pentru pasager se găsește un amplu spațiu de depozitare. Acolo intră o cască integrală și alte obiecte personale. Farul este cu LED și bordul cu display LCD.

Noul Yamaha NMAX va fi disponibil din iunie în trei variante de culoare: Power Red, Frozen Titanium și Milky White. Prețul va fi comunicat la sfârșitul acestei luni.660_2015-Yamaha-G125YM-EU-Power-Red-Static-004 666_2015Yamaha125007 2015_yam_g125ym_eu_rm70r_act-_006

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.