Ducati Supersport 936 – prima fotografie spion
04/07/2016
MiClimate – aer condiționat pe motocicletă
08/07/2016

Video: 400 km/h pe un pod

De obicei, recordurile de viteză se înregistrează pe circuite, piste de avion sau piste de sare. Kenan Sofuoglu a atins 400 km/h pe un pod cu o motocicletă de serie: Kawasaki H2R.

Osman Gazi e un pod suspendat din Turcia, situat la 234 m înălțime de nivelul mării și lung de 2682 m. A fost inaugurat săptămâna trecută, e cel de-al patrulea ca lungime din lume și al doilea din Europa. Lui Kenan Sofuoglu i s-a părut locul ideal pentru o încercare de a atinge 400 km/h. Așa că, înainte ca drumul să fie deschis publicului, la ora 5 dimineața, pe o motocicletă standard, a accelerat de la 0 la 400 km/h în 26 de secunde. Pneurile folosite au fost slick-uri pentru circuit, combustibilul nu a fost făcut public, iar combinezonul a fost făcut dintr-o piele tratată special, pentru a fi cât mai aerodinamic.

Sofuoglu, cel mai de succes pilot care a concurat vroedată în Campionatul Modial de Supersport, a declarat că “am atins 400 km/h, viteza maximă pe care o poate atinge această motocicletă, după patru luni de antrenamente. Cei de la Kawasaki ne-au spus că 380 km/h e viteza maximă la care ajunge H2R, așa că am făcut câteva mici ajustări, fără a modifica setările originale. Viteza maximă pe care o atingem în Campionatul Mondial este de 300 km/h, așadar 400 km/h este chiar o viteză mare”.

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.