Video: 400 km/h pe un pod
07/07/2016
Începe Red Bull Romaniacs 2016. Detalii și coordonate
08/07/2016

MiClimate – aer condiționat pe motocicletă

Un start-up american propune primul aer condiționat pentru motocicliști. MiClimate se bazează pe electronică, te răcorește în zilele caniculare și te încălzește în cele reci.

Inventatorul sistemului este un american care a lucrat pentru Intel peste două decenii. Obișnuit cu aerul condiționat la birou, acasă, în mașină sau în magazine, s-a gândit la o soluție ca acesta să fie la purtător. Spre deosebire de aparatele convenționale ce se bazează pe freon și compresor, MiClimate lucrează după principiul termoelectricii.

Bikers driving a motorcycle rides along the asphalt road (blurred motion). First-person view. Focus on the dashboard of a motorcycle

Acest răcitor termoelectric este un dispozitiv ce funcționează precum o pompă de căldură. Folosind o tensiune continuă redusă, extrage căldura dintr-o anumită zonă. Sensul fluxului de căldură vehiculat prin modul poate fi modificat ușor prin simpla inversare a curentului de alimentare.

device_views_rd4v6h

Creatorii susțin că MiClimate poate coborî temperatura cu până la 10 grade Celsius, sau – în zilele friguroase – poate încălzi cu până la 20 de grade. Echipamentul se atașează la centură și cântărește aproximativ 600 de grame. Fantele prin care circulă aerul sunt direcționale, astfel că pilotul poate îndrepta aerul spre ce zonă dorește. Este alimentat cu acumulator reîncărcabil, dar se poate conecta și la o priză de 12V de pe motocicletă. Reglarea temperaturii se poate face și cu ajutorul unei comenzi ce se prinde pe ghidon și care are legătură bluetooth cu modulul.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.