Lecții de birocrație în călătorie. Impasul prin care-au trecut Florin și Diana, călători în jurul lumii
23/08/2016
Harley-Davidson lansează un nou motor
25/08/2016

Cred c-am găsit cel mai bun suport de smartphone pentru motocicletă

S-ar putea să fi găsit cea mai solidă prindere de ghidon pe care-ți poți ancora smartphone-ul. Se numește X-Grip și vine de la Ram Mounts. 

Eu nu țin să fiu prea conectat când merg cu motocicleta. N-am GPS pentru că simt că-mi “fura” din experiență. Prefer să mă uit după semne, după soare și să-ntreb. Dar sunt situații din care scapi mai greu fără GPS – am simțit-o prin orașele din Georgia și Kazahstan.

În schimb, am prieteni care preferă să folosească smartphone-ul în mers: răspunzi la telefon, bagi un Google Maps, etc. Colegul Ionuț Ivana este unul dintre ei. Pentru el și pentru mine când plec prin țări cu semne chirilice pe indicatoare, există X-Grip de la Ram Mounts.

După ce-am încercat mai multe suporturi de telefon, am ajuns la concluzia că acesta este cel mai bun. Nu știm dacă e cel mai bun din lume, dar e cel mai bun din câte-am încercat. Îl poți prinde cam oriunde și-ncape orice telefon acolo. Ba chiar există și o variantă pentru tabletă.

x-ram2

Este format din două brațe solide ce se strâng în X cu ajutorul unui arc, plus un fel de elastic pentru siguranță. Asta-nseamnă că poți pune/scoate telefonul într-o secundă. Colegul Ionuț Ivana îl folosește de aproape două luni și, după mai bine de 5.000 de km prin Europa, spune că n-a avut nicio problemă.

Il poți pune pe verticală sau pe orizontală și singurul dezavantaj ar fi că nu este genul de suport waterproof. Dar din experiența noastră, acele suporturi waterproof (practic un fel de husă), devin inutile când… plouă. Folia care-ar trebui să-ți permită să vezi display-ul se aburește.

xram4

Sistemul X-Grip este format din mai multe elemente, în funcție de locul unde vrei să-l pui. Noi am optat pentru X-Mount, “nucă” care se leagă la prinderea de ghidon. Mai există și prinderi pe bază de șurub (îl poți prinde la oglindă sau pe rezervorul de lichid de frână), ventuză, etc.

xram6

Prețul pachetului pentru care-am optat noi: 450 de lei. L-am luat de la magazinul Motor-Team din Drumul Taberei. Produsele sunt pe stoc, așadar poți trece să vezi exact cum arată și cum funcționează.

xram large

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. cap_de_spitzã spune:

    nu functioneaza, ca e doar un fier/cauciuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.