mars blackhelmets
S-a anunțat primul marș moto al primăverii
25/02/2016
Michelin Anakee Wild, în magazine. Compromisul perfect on/off?
26/02/2016

Ricoh WG-M2 – Noua cameră de acțiune cu obiectiv superangular

Filmează 4K, e mică și rezistă la filmări subacvatice. Are un obiectiv luminos ce cuprinde un unghi de 204 grade. Ricoh WG-M2 e ultima apariție în domeniul camerelor de acțiune.

Ricoh propune pasionaților de aventuri o nouă cameră rezistentă cu specificații interesante. WG-M2 filmează 4K, cuprinde un unghi foarte larg, are o lentilă rapidă și poate fi folosită sub apă. Este mai mică decât predecesoarea (WG-M1), dar păstrează caracteristicile care te fac să o iei după tine oriunde, indiferent de umiditate sau de temperatură.ricoh-wg-m2-4k-actioncam-9

Folosește un obiectiv superangular cu o deschidere de 204 grade (echivalentul a 9 mm) cu o diafragmă F:2. Acest unghi e semnificativ mai larg decât cel de 150 grade pe care îl folosesc majoritatea camerelor de acțiune. Să nu vă sperie distorsiunea care apare odată cu acest fish-eye: dacă nu vreți să cuprindeți prea multe în cadru, puteți comuta pe modul “normal”, care filmează la 150 de grade.

Camera se bazează pe un senzor CMOS de 1/2.3-inch. Rezoluția maximă în cazul fotografiilor este de 8 megapixeli, iar imaginile sunt înregistrate 4K la 3840 x 2160 (30 de cadre pe secundă) sau Full HD 1080p (până la 60 de cadre pe secundă). Cântărește 136 de grame și măsoară 34.1 x 57.4 x 77.8 mm. Rezistă la filmări subacvatice de până la 20 de m timp de două ore, la căzături de până la doi metri și la temperaturi de până la -10° C. Are un monitor LCD de 1.5 inch care te ajută să reglezi încadrarea înainte de a porni înregistrarea sau pe care poți vedea ceea ce ai filmat. Pentru a o prinde pe cască sau pe ghidon, există o gamă largă de accesorii.

Ricoh WG-M2 va fi pusă în vânzare la sfârșitul lunii martie. Mai multe detalii despre cameră găsim pe site-ul producătorului.

ricoh-wg-m2-4k-actioncam-1 ricoh-wg-m2-4k-actioncam-3 ricoh-wg-m2-4k-actioncam-5 ricoh-wg-m2-4k-actioncam-7

 

 

 

 

 

 

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.