Ricoh WG-M2 – Noua cameră de acțiune cu obiectiv superangular
26/02/2016
De ce e mai sigur și mai eficient lane filtering-ul. Demonstrație video
27/02/2016

Michelin Anakee Wild, în magazine. Compromisul perfect on/off?

Michelin a anunțat, printr-un comunicat de presă, lansarea internațională a anvelopei Anakee Wild. Am luat legătura cu un magazin din România și am aflat că de luni, anvelopa va intra și pe piața noastră. Tot atunci vom afla și prețul. 

Hai să vedem cum își laudă Michelin cea mai nouă anvelopă. Anakee Wild a fost creată pentru motociclete adventure de capacitate mare și este, potrivit Michelin, 50% on-road – 50% off-road. Deocamdată, anvelopa se va lansa în patru dimensiuni (2 față, 2 spate), dar după telefonul dat la magazin, am aflat că la noi va ajunge (deocamdată, cel puțin) doar o dimensiune: 120/70 R19 – 170/60 R17

Michelin-Dual-Sport-Offerings-633x298

Astfel, va putea încălța modelele BMW R 1200 GS/GSA și KTM 1190 Adventure/ KTM 1290 Super Adventure.

Potrivit comunicatului, inginerii Michelin au încercat să ajungă la un compromis între stabilitate/confort, rezistență la încălzire/uzură și aderență pe drumuri ude/ în off road. Ei spun c-au reușit să le obțină pe toate prin profil, inspirat din cel folosit pentru Michelin Desert Tires, care a câștigat Paris-Dakar de 33 de ori.

Michelin_AnakeeWild2015_EMa166

Deși abia acum ajunge pe piață, anvelopa este de ceva vreme în teste și a fost dezvoltată alături de T3 Adventure, o companie specializată în călătorii de-a lungul continentelor. Feedback-ul a venit după 25.000 de km pe BMW R 1200 GS, cu temperaturi foarte ridicate.

Acesta și alte teste a dus la versiunea finală, ce se lanează în această primăvară.

Michelin_AnakeeWild2015_EMa138

Pentru a afla cât de bine le-a ieșit celor de la Michelin, vom încălța în scurtă vreme o motocicletă R 1200 GS cu aceste avelope și le vom supune la un test de anduranță. Revenim cu detalii.

unspecified unspecified2 unspecified3 unspecified4 unspecified5Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.