Studiu: motocicliștii sunt mai atrăgători decât șoferii
01/07/2016
Video: 400 km/h pe un pod
07/07/2016

Ducati Supersport 936 – prima fotografie spion

Ducati a finalizat o motocicletă sportivă pentru stradă, ce se bazează pe tehnica lui Hypermotard 939. Prezentarea oficială va avea loc la Salonul de la Milano în toamnă, însă o fotografie furată ne-o arată de acum.

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a reunit fanii Ducati la Misano, unde s-a celebrat Wold Ducati Week 2016. Acum doi ani, aici a fost prezentat pentru prima dată Scrambler-ul. Anul acesta au fost peste 81.000 de participanți din 66 de țări, iar parada motocicletelor a avut o lungime de 22 de minute. 2016 este un an special pentru firma din Bologna, care sărbătorește 90 de ani de existență.

Cea mai așteptată noutate prilejuită de WDW era un nou model, pe care numai câțiva privilegiați ce au intrat pe bază de invitație puteau să îl vadă, într-o sală unde au fost interzise fotografiile. Dar cineva dintre cei prezenți a fotografiat cu telefonul, poza a ajuns pe facebook, iar toată lumea vede în avanpremieră cum arată noua sportivă de la Ducati.

Modelul va fi prezentat oficial la EICMA, în noiembrie, și se va numi Supersport 936. E o sportivă stradală, cu o carenă frontală inspirată după Panigale. Sub plastice nu e motorul Superquadrato ce se regăsește pe familia SBK, ci Testastretta de pe Hypermotard, care în această declinare va scoate între 120 și 130 de cai. Fotografia ne arată o poziție de condus mai comodă, nu cu semighidoane atât de joase precum la Panigale.

În conferința de presă, Claudio Domenicale (CEO Ducati) a precizat că viitoarea motociclată “este pentru stradă, nu pentru circuit. Ne-am concentrat pe ergonomie și pe confort, chiar și pentru pasager. Pe piața actuală, motocicletele supersport sunt complicate, au prestații extreme și un preț ridicat. Noul nostru model va fi altfel”.

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.