Despre “Est, spre Siberia”. Jurnal de călătorie moto
16/02/2019
Anvelopele Mitas E-07. Impresii după călătoria din Siberia
18/02/2019

Vespa Elettrica s-a lansat în România. Preț și caracteristici

Vespa Elettrica debutează oficial în România. Costă 6.390 de euro și are o autonomie de 100 de km, după patru ore de încărcare. Puterea motorului este de 4 kW, cu performanțe superioare unui scuter clasic de 50 cmc, spune producătorul – mai ales când vine vorba de accelerații rapide – cuplul este disponbil mai repede, prin natura motorului electric.

Bateria lithium-ion se încarcă la 220v și garantată pentru 1000 de cicluri de încărcare. Asta ar însemna 50.000-70.000 de km, pe care un astfel de scuter îi face în aproximativ 10 ani. După 1.000 de cicluri de încărcare, bateria va funcționa la cel puțin 80%, spune Vespa. 

Proiectul Vespa Elettrica conține și o versiune X – cu o autonomie de 200 de km. Modelul X n-a intrat încă în producție. 

Vespa Elettrica are aceleași dimensiuni ca modelul Primavera și este construit într-o singură culoare, cu mențiunea că bandourile laterale pot fi schimbate. Display-ul este TFT și oferă conectivitate Bluetooth cu smatphone-ul. Vespa Elettrica are trei moduri de mers – Eco, Power și Reverse. 

Scuterul electric a fost prezentat vineri seara (15 februarie) în showroom-ul The Bike Hub, importatorul Piaggio în România – calea 13 Septembrie, București. Acolo găsiți Vespa Elettrica (disponibilă în stoc), dar și restul scuterelor Vespa și Piaggio. De altfel, cei de la The Bike Hub au pornit un proiect intitulat “Mobilitate Urbană”, prin care vor să-i convingă pe cei mai reticenți de utilitatea scuterelor în traficul urban. 

Finanțare – până la 28 februarie, Vespa Elettrica poate fi cumpărată cu DAE 0% printr-o ofertă Unicredit Leasing. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.