Urmează o săptămână cu 11 grade. Atenție la frig, aderență și gropi
16/02/2019
Vespa Elettrica s-a lansat în România. Preț și caracteristici
17/02/2019

Despre “Est, spre Siberia”. Jurnal de călătorie moto

O carte despre “Drumul Oaselor” și istoria cumplită din fundația lui, despre oameni calzi într-o Siberie rece, despre aventură până unde se termină Pământul, departe de continent, printre insulele arhipelagului. O călătorie de la București la Magadan. 

Azi (sâmbătă, 16 februarie), Cristian Scutariu – jurnalist – a lansat “Est, spre Siberia” – jurnalul său din timpul călătoriei spre Magadan. Totul a început acum doi ani, când Scutariu a încălecat pe un BMW F800GS, pe care l-a botezat Mario Gotze (deh, Scutariu e jurnalist de sport) și a plecat singur spre Magadan. Povestea este un jurnal scris la cald, încă de la plecarea din fața blocului, cu tot cu oprirea de lângă Hanul Ancuței, granița cu Ucraina și discuțiile cu vameșii, cu emoții, poticneli, reușite. E o poveste scrisă franc, într-un limbaj neaoș, și simți căldura unei conversații cu un prieten. Surprinde totul perfect, de la atmosfera plecării din București până la zilele din Transsiberian și până la trăirile de Drumul Oaselor. Susprinde emoția pe care-o simte un motociclist când pleacă în călătorie. 

Cred c-am mai zis-o. Trebuie să vedeți Siberia lui Scutariu. Este un spațiu fascinant, cu personaje de poveste, cu munți care umilesc Alpii, cu o natură explozivă, cu oameni cumsecade, prietenii legate în jurul păhărelelor de vodka și lecții învățate în jurul kilometrilor. Este Siberia povestită prin ochii unui iubitor de Siberie. 

Lansarea a avut loc la QP Pub, iar barul a fost neîncăpător. Prieteni, colegi, cititori. Un Scutariu emoționat. Cuvintele lui Mihai Barbu pe coperta 4. Fotografii. 

Găsiți cartea online. O să vă relaxeze și-o să vă inspire. Iar acest fapt din urmă l-ar bucura cel mai mult pe autor. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.